В новините
 
30.08.2005 10:22   Новината е видяна 5813 пъти
За първи път избират песен „Море от вино”
За първи път, по време на традиционните празници „Море от вино”, организирани от Феста Уайн Кампъни и Община Поморие, с подкрепата на Фонд „Българско вино”, ще бъде избрана официална песен на фестивала. Победителят в конкурса ще бъде обявен по време на закриването на празници „Море от вино”, на 10 септември на Централния площад в Поморие.
Над 30 поети от цяла България, вдъхновени от виното, се включиха в конкурса за песен „Море от вино”. А тежкия избор ще трябва да направи авторитетно жури под председателството на известния несебърски поет Иван Ненков - автор на песента „Ах, морето”.
Вече четвърта година Поморие е лятната столица на виното. Благодарение на празници „Море от вино”, всяка вечер ценителите на виното имат възможност да се убедят в неговите качества по време на организираните от Феста Уайн Кампъни дегустации. Специални павилиони в Поморие, Несебър и Слънчев бряг привличат любителите на качественото българско вино с преференциални цени на изложените продукти. А новата серия бели вина на Феста - „Ladies wine”, „Совиньон блан”, „Мускат Поморие” и “Шардоне Поморие” - е на път да се превърне в истински хит сред вината.
Празниците продължават до 10 септември по традиция с много вино и изненади от Феста Уайн Кампъни. За първи път тази година организаторите - Феста уайн кампъни и Община Поморие - са домакини на Международната конференция „Европа, морето и виното - традиции и културна практика”, която ще се състои на 8 септември и се провежда под егидата на UNESKO и БАН.
Високият градус на настроението до края на празниците ще поддържат известни звезди, местни таланти и гости от чужбина. И тази година, за феновете на джаза и етно рока, Феста Уайн Кампъни подготвя истинска морска фиеста с Теодосий Спасов и група „Лот Лориен”, на 9 септември на Централния площад в Поморие.
Краят на тазгодишните празници ще бъде поставен с оригинална церемония по награждаване на лозарите и официално откриване на кампанията по гроздобера в региона.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |