В новините
 
09.10.2005 07:30   Новината е видяна 3056 пъти
Анти-нобеловите награди излагат на показ смехотворни изследвания
Научното изследване върху „оперението на пилетата като начин за измерване на скоростта на ураганите“ щеше да потъне в забрава, ако не бяха анти-Нобеловите награди, които ще бъдат раздадени и тази година в Харвард.

Наградите са учредени през 1991 от Марк Ейбрахам. Те се присъждат на научните изследвания, които „не могат или не трябва да бъдат прилагани в живота“. Целта на анти-нобеловите награди е „първо да ви разсмея, а след това да ви накарам и да се замислите“, обяснява Ейбрахам.

През годините награди са получили изследванията върху влиянието на кънтри музиката над самоубийствените настроения, използването на магнити за издигане на жаби във въздуха, ефектът на бирата, чесъна и сметаната върху апетита на пиявиците.

Както и при Нобеловите награди, така и тук има награда за мир. Миналата година тя е била присъдена на японеца Дайсуке Инуе, създателят на караокето. Той е награден за това, че е изнамерил още един начин, чрез който хората да се научат да са снизходителни към чуждите недостатъци.

Журито, чиито членове са обвити в мистерия, трябва да избират между близо 5 000 проекта. Победители се информират дискретно преди награждаването и им се дава възможност да отклонят поканата. Любопитното е, че повечето лауреати с удоволствие поемат разноските по пътуването и пристигат в Харвард, за да бъдат наградени лично.

Речите на победителите не трябва да надвишават една минута, но ако това все пак се случи, младо момиче се приближава до оратора и му казва „Моля, спрете. Отегчавам се“. „Това действа безотказно“, споделя Ейбрахамс.

Атмосферата на церемонията много прилича на класна стая по време на междучасие. Зрителите замерят говорещия с хартиени топчета, освиркват го и си подвикват.

Особено внимание заслужават наградените с Анти-Нобел за медицина Джеймс Нолан, Томас Стилуел и Джон Стандс за тяхното изследване на ужасния казус „ Лечение на заклещен в цип пенис“.

Горд носител на анти-Нобел за литература е и авторът на неиздаденият труд „Изпускането на газове като оръжие срещу най-големите ни страхове“.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |