В новините
 
24.10.2005 05:08   Новината е видяна 3555 пъти
Преглед на печата
Патентният данък от 2006 г. ще се плаща по местоживеене

в. Сега

Патентният данък от 2006 г. ще се плаща не по място на данъчната регистрация, а по постоянен адрес. Промяната в Закона за облагане на физическите лица се предлага от финансовото министерство и ако влезе в сила ще действа от 2006 г. Това е по-справедливо, обясниха данъчните на семинар в края на миналата седмица, защото патентът ще е различен за Габрово например, където е Териториалната данъчна дирекция и за селата наоколо, където работят фирмите, също регистрирани в ТДД Габрово.
Данъчните предлагат от 2006 г. социалните разходи да се облагат с 12%, вместо със сегашните 17%. С по-високата ставка - 17% ще се облагат средствата ако се дават в пари, обясни Людмила Елкова, директор на дирекция Данъчна политика в ъв финансовото министерство. Освобождават се от облагане разходите, които прави работодателят за транспорт. Досега това важеше да организирания фирмен транспорт, вече могат да се приспаднат от облагаемата основа и разходи за билети за ж.п. превоз, градски транспорт, междуградски певози.

Български централи ще продават ток на съседите

в. Новинар

От 2006 г. българските производители на електроенергия ще могат да продават свободно ток на всяко предприятие или компания в 9 държави от Югоизточна Европа, а от 2007-а - и в останалите страни от Европейския съюз (ЕС). Български фирми и електроразпределителни предприятия пък ще могат да купуват при по-ниски цени електроенергия или природен газ от електрически централи или добиващи газ предприятия в региона.

Това предвижда договорът за създаване на енергийна общност между Европейската общност, девет държави от Югоизточна Европа и Мисията на временната администрация на ООН в Косово. Документът ще бъде подписан утре в Атина. Държавите, които го сключват, са България, Албания, Босна и Херцеговина, Турция, Румъния, Сърбия и Черна гора, Македония, Хърватия, както и Косово.

БНБ няма да подменя повредени над 50% банкноти

в. Сега

След края на март 2006 г. БНБ и банките са длъжни да заменят повредени български банкноти и монети при определени условия. Това предвижда наредба на централната банка за контрол върху качеството на монетите, която бе приета миналата седмица. Документът ще замени сега действащата Наредба N18 на БНБ.

Ако са запазени поне три четвърти от банкнота, тогава се възстановява номиналната й стойност. При положение, че е повредена половината от нея, се заменя с половината от номиналната й стойност. Ако е запазена по-малко от половината, банкнотата не се подменя.

Сделка за земя по 93 ст. разтресе Бургас

в. Стандарт

Продажба на земя в регулация край Бургас по 93 ст. за квадрат скандализира хората на морския град в неделя. Според информация в два всекидневника, Агенцията за държавни вземания е дала след търг апетитни имоти на единствения кандидат, който се е явил - бургаската фирма "Атлантик". Първоначално обявената цена била 10 ст. за кв. м, но купувачът платил по 93 ст. Така фирмата за промишлен риболов придобила 700 дка за около 650 лева в квартал "Меден рудник" и в село Черноморец.

От "Атлантик" обаче побързаха да опровергаят информацията. Според тях цената била около 11 лева на кв. м. Още утре (бел. ред. днес) ще изнесем документи в подкрепа на нашето твърдение, заявиха от фирмата. Служители от Агенцията за държавни вземания и брокери пък твърдят, че въпросните терени не представляват интерес нито за инвеститорите, нито за строителните предприемачи. Въпреки че по-голямата част от терена е в бургаския кв. "Меден рудник", върху него нищо не може да се строи.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |