В новините
 
14.11.2005 13:57   Новината е видяна 4313 пъти
Лидери на НДСВ се срещнаха с кметовете на Несебър и Поморие
Народният представител от НДСВ Ангел Тюркеджиев, зам. областните управители Мария Ценова и Илчо Дуганов и областният координатор на НДСВ Бургас Бранимир Петров се срещнаха днес с кметовете на Несебър и Поморие Николай Трифонов и Петър Златанов и с председателите на Общинския съвет Димитър Янков и Стоян Стоянов в рамките на изнесената приемна в двата града.
Председателят на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков постави няколко важни въпроса, които трябва спешно да се решат . Той заяви, че очаква до една година в Несебър и Слънчев бряг да има проблеми и с електричеството. За да се избегне това е необходимо изграждането на нова подстанция. Вече има определен общински терен, а необходимата инвестиция е 10-12 млн. евро. Необходима е и подмяна на водопроводната мрежа от с. Медово до Слънчев бряг, каза още г-н Янков, тъй като тръбите са тесни и не могат да осигуряват необходимия дебит. За подобряване на водоснабдяването се налага и изграждането на нов питеен резервоар с капацитет 20-30 кубика. За добрия туристически сезон са необходими още поне още две пречиствателни станции за отпадни води.
Председателят на общинския съвет в Несебър отново постави въпроса за стопанисването на плажовете от общините. Той поиска съдействие от народния представител от НДСВ за промяна на Закона за пристанищата, с която пристанищата на Поморие, Несебър, Царево и Созопол да бъдат отписани от списъка с пристанища от национално значение и да се предоставят на общините. Г-н Тюркеджиев обясни, че това и сега може да стане ако общините като дружества кандидатстват за концесия.
Кметът Николай Трифонов също постави някои проблеми на общината. Той поиска съдействие от страна на народните представители от НДСВ за промяна на Бюджет 2006, за да се подобри инфраструктурата на общината. Според него е необходимо държавата да отпусне целево поне 5-6 хил.лв. за подобряването на водоснабдяването на общината. Трифонов поиска и създаването на законопроект за Несебър, чрез който да се опази историческото и културното наследство на града-паметник. По време на разговора беше повдигнат и въпроса за имотите на Националната спортна академия в Равда. Николай Трифонов и Ангел Тюркеджиев обсъдиха варианти, при които да са удовлетворени и трите правоимащи страни- академията, общината и държавата.
В Поморие гражданите поставиха проблеми, свързани най-вече със земеразделяне и със съдебни дела, от които не са удовлетворени. Земеделски стопани поискаха неизползван военен имот за складове на земеделска техника. Зам. областният управител Илчо Дуганов ги посъветва да направят предложение до Министерството на отбраната чрез общинския съвет, като се споразумеят с общината да направи замяна с общински имоти. Директора на дирекция „Бюджет и финанси „ към община Поморие заяви, че средствата, отпуснати за училищата и детските градини са недостатъчни и стигат само за ремонти. Г-н Тюркеджиев уточни, че в момента се обсъжда предложение за държавна субсидия от 3 до 5 лева за всяко дете, които посещава детска градина. Община Поморие поиска още да събира сама не само местните данъци и такси, а и патентния данък, тъй като това е свързано с туризма. Беше поставен и въпроса за ремонт на общинските пътища. Ангел Тюркеджиев обясни, че за това в Бюджет 2006 са отпуснати 5 млн.лв. ,които обаче не са достатъчни.
Кметът на Поморие Петър Златанов разказа за инфраструктурните проекти по Красива България и по други програми, които се изпълняват в града. Един от тях е модернизация, реконструкция и разширяване на пречиствателната станция, която трябва да може да обслужва 100 хиляди души, вместо досегашните 45 хил.За това са необходими 4-5 млн.лв. Кметът Златанов разказа и за модернизациятна на един от кварталите в Поморие, за засипването и застрояването на соленото езеро и за предстоящите инфраструктурни мрежи, които ще се изграждат там. Той подчерта, че е необходимо и оборудване на помпената станция и включването на тласкател, включването на Каблешково в канализацията на Поморие и подмяна на водопровода.
Народният представител Ангел Тюркеджиев обеща съдействие за проектите, които могат да се финансират по различни програми и чрез МРРБ.
Народните представители от НДСВ, зам. областните управители и областния координатор ще продължат да правят изнесени приемни всеки месец. През декември ще бъдат посетени и по-големите села в две други общини на Бургаска област.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |