В новините
 
04.01.2006 15:19   Новината е видяна 5112 пъти
„Паяци” тръгват из улиците на Несебър
„Паяци” ще плъзнат по преките и успоредни улици в община Несебър от следващата седмица. На първата за 2006 г. оперативка кметът на общината Николай Трифонов се е разпоредил да се разчистят улични платна, тротоари, алеи на паркове, залесени и озеленени площи от всякакъв вид ППС в нарушение на ЗДП. Паяците ще вдигат паркирали автомобили на места с възможност на възникване на ПТП и възпрепятстване на пешеходците.

Разчистването на коли ще започне по улиците „Отец Паисий” и „Хан Крум” в новата част на Несебър. Близо 100 м. на главното пътно платно /ул.„Хан Крум”/, което отвежда към тесния провлак за старинния град /от кафе „Карамел” до банка ДСК/, са превърнати в зона за паркиране. Паркиралите по платното автомобили предизвикват задръствания и възпрепятстват движението, което създава проблемни ситуации и за обществения транспорт. От двете страни на същата улица се намират автобусни спирки по маршрутите Слънчев бряг – Несебър и Слънчев бряг – Бургас. Усилено паяците ще дебнат и по централната улица в новия Несебър, която е и търговска. Макар тя да е еднопосочна към настоящия момент преминаването е затруднено от паркирали МПС. Успоредно с това е разпоредено до края на седмицата да се извършат ремонтни дейности на основните улици в Несебър, поради зейналите опасни дупки и прорязвания.

На последното за 2005 г. заседание на ОбС – Несебър местните депутати гласуваха на първо четене промяна в Наредба №1, третираща осигуряването на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, опазването на общинската собственост и инфраструктурата, безопасността на движение на територията на община Несебър. Промяната, предложена от общинската администрация, беше продиктувана от желание за създаване на ясни и конкретни права и задължения на гражданите на общината. Предстои и сформиране на контролен блок, който да определи механизма за контрол и изпълнение на Наредбата. След влизането й в сила предвидените санкции за неправилно паркирани автомобили, както и паркиране или движение на ППС в пешеходни зони, определени по транспортната схема на общината, ще са в размер от 100 до 500 лв. Размерът на глобите за снети от отчет паркирани превозни средства по улиците на населените места ще са на същата стойност. На този етап обаче контролът ще се осъществява въз основа на действащата към момента Наредба на ОбС – Несебър.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |