В новините
 
31.01.2006 13:35   Новината е видяна 2531 пъти
В Бургас стартира програмата за превенция на престъпността сред децата и младежите
Официалният старт за Бургаски регион на Националната програма за превенция на престъпността сред децата и младежите, организирана от МВР съвместно с МОН, бе даден днес от директорът на РДВР Бургас – полк. Павлин Димитров и Началникът на Образователния инспекторат в града – доц. Таня Борисова.
За пилотно учебно заведение бе избрано основно училище “Княз Борис І” в Бургас. Пред аудитория от учащи в пети клас, служители от РЗПАБ Бургас по особено атрактивен начин поднесоха тема, свързана с правилата за безопасно боравене с електроуреди и печки с твърдо гориво, както и информация за рисковите ситуации през есенно-зимния сезон по отношение отоплението на жилищата. Учениците участваха и в демонстрационно занятие на бургаските огнеборци по гасене на пожар в класна стая на учебно занятие с евакуиране на подрастващите на двора, както и в потушаване на запалване, възникнало на открито.
Целта на националната програма е децата и младежите да се запознаят отблизо с работата на служители в отделните звена на МВР, като и да имат директен контакт с полицейските служители. Идеята е да се предоставят готови формули за поведение, които подрастващите да ползват в случай на рискова ситуация. Програмата е насочена към децата и младежи, тъй като те са най-неподготвени и нямат достатъчно информация за опасностите в заобикалящия ги свят. Съобразно предварително утвърден с Образователния инспекторат в Бургас план, превантивни занимания ще се провеждат в различни училищата и детски градини от региона, като са застъпени четири възрастови групи :
- от 4 до 7 години
- от 7 до 12 години
- от 12 до 18 години
- от 18 до 20 години
Според предвиденото в Програмата в училищата в Бургас и региона ще се провеждат срещи по теми, разпределени по месеци :
- през м. февруари – дейността на служителите от звената по пожарна и аварийна безопасност
- през м. март – дейността на служителите от регионален граничен сектор
- през м. април – дейността на служителите от Охранителна и Криминална полиция, Борба с организираната престъпност, СОД и др.
- през м. май – дейността на служителите от КАТ
- през месеци юни и септември за предвидени две спортни инициативи – при първата от тях ще се проведат шампионати между смесени отбори / от полицаи и подрастващи/ в дисциплините : футбол, баскетбол и волейбол, а във втората – демонстрации на бойно-приложни техники
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |