В новините
 
03.02.2006 09:40   Новината е видяна 4673 пъти
3,5 млн лв. инвестирани в птицеферма в Поморие
В Поморие „Поморие Чикен Къмпани” ЕООД откри птицеферма за стокови носачки на стойност 3 500 000 лв. по холандски проект - съобщи радио Милена.
Това е първата по-крупна инвестиция по линия на програма САПАРД на територията на общината.

„Направихме нещо ново, модерно, съвременно, по изискванията на ЕС”, заяви Живко Драгнев. Конструкциите са модерни, със сандвич панели и изолирани. Новото оборудването е на холандската фирма „Venkomatik”. Капацитетът на фермата за сега е за 36 000 стокови носачки, като за в бъдеще фирмата продължава да строи за още 20 000 носачки. Общият капацитет ще бъде за 56 000 броя стокови носачки. Собствениците на „Поморие Чикен Къмпани” ЕООД се надяват да излязат на международния пазар, тъй като кандидатстват за всички необходими сертификати.

“По вид и модел такава птицеферма все още няма в България. Такива ферми по технологични изисквания има в Холандия, Франция, Германия, Австрия и Америка. Това нещо се прави за шести път и то в България. Прави се за първи път в източна Европа” - каза Драгнев.

Той допълни, че няма притеснения за птичи грип, тъй като непрекъснато се поддържа връзка с ветеринарни лекари.
“Създава се една психоза, защото това е икономическа война между големите производители на птиче месо и се надяваме, че това ще отшуми, както с болестта луда крава, шапове и т.н. Мисля, че ветеринарните органи в България са стриктни, спазват всички изисквания. Ние също се стараем да не допускаме никакви влизания във фермата, всичко минава през дезинфекция. Предполагаме, че това ще отшуми и нека хората да бъдат спокойни” – сподели още Драгнев.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |