В новините
 
06.02.2006 13:02   Новината е видяна 3664 пъти
От днес на пазара можете да си намерите ВЕСТНИKА С БОДЛИ
Общинското ръководство на партия “Новото време” представи днес в Бургас първият брой на вестник “Бъди БГ”.

Това е националният вестник на партията, който ще излиза всяка седмица.
Вестник Бъди BG ще излиза всеки петък в разпространителската мрежа на цяла България, както и на интернет страницата на Новото време.

По думите на Борислав Цеков „Бъди BG” не е вестник за всеки. А само за онези, които вярват в успешна България! Които работят. Плащат данъци. Образоват се. Инвестират.
Които знаят, че обществените недъзи се преодоляват с воля за промяна. С граждански натиск и инициатива. С нови правила. И с гласуване. А не с безплодно отрицание, всеобщо обругаване или отчуждение от обществените дела.
Които са убедени, че модерният патриотизъм означава да се бориш за повече компютри в училищата, за референдуми и мажоритарни избори. А не да подражаваш на кварталните пияндета с нечленоразделни брътвежи срещу цигани и турци. Или да превръщаш романтичните спомени за България „на три морета” в булевардна политическа кауза.
„Бъди BG” ще се стреми да бъде малката доза противоотрова срещу надигналия се интелектуален провинциализъм, който се зъби от всяко долнопробно риалити шоу. Дори от парламентарната трибуна. Срещу всепоглъщащата профанизация на политиката, сведена до електорален автобусен туризъм, бакалска подялба на постове и разноцветни „обръчи от фирми”.
Истинската България е на тези, които обичат Вазов, но са чели и Достоевски, и Ралф Уолдо Емерсън. Които тачат македонските песни, но се опияняват и от Франк Синатра и Нат Кинг Коул. Чието символ-верую е свободната пазарна икономика. И се осъзнават като граждани на света, а не като войници в балканска траншея. Които знаят какво искат. И как да го постигнат - с огромен труд, риск и отговорност. Тези хора, а не примитивните кресльовци трябва да очертаят новите обществени хоризонти. Защото няма да ни оправи „здравата ръка”, а здравият разум! Такова ще бъде новото време българско.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |