В новините
 
23.02.2006 10:52   Новината е видяна 3217 пъти
Общините да реинвестират курортните си такси в реклама
Морските общини да заделят поне 20 % от събраните курортни такси за създаването на свой рекламен фонд.
Това предлага председателят на Асоциацията за насърчаване на чуждестранните инвестиции Чавдар Александров. Според него при условие, че държавата не осигурява достатъчно средства за масирана реклама на България като туристическа дестинация, това е единственият начин за популяризиране на туризма по общини. Така местната власт ежегодно ще може да планира, как точно да изразходва събраните в рекламния фонд средства и върху какво да акцентира.
Според Александров, изготвените от общините рекламни материали биха могли да се използват както при участията в туристически борси, така и да се изпращат в посолствата ни по света и на световните туроператори.
Една от целите е, да се постигне удължаване на туристическия сезон, като чрез реклама се посочват възможностите за отдих и туризъм не само по време на сезона, а и извън него.
“Чрез такава реинвестиция имаме по- голям шанс да удължим сезона, така че базите, с които така или иначе разполагаме да не стоят празни през по- голямата част от годината. Това е и желанието на повечето от заетите в туристическия бранш, защото самите те ежегодно отделят немалко средства за курортни такси. Тъй като те не се инвестират в инфраструктура, по – добре да се насочат в насока, полезна за популяризацията и развитието на туризма”, смята Александров. Той изрази готовност да помогне за разпространението на рекламните материали на общините чрез колегите си от Американската търговска камара в България, чийто член е, както и чрез офиса си в Лондон.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |