В новините
 
18.03.2006 10:22   Новината е видяна 5202 пъти
Булгаргаз поиска участие в проекта Бургас-Александропулис
“Булгаргаз” ЕАД официално заяви намерение да участва в проектирането и изграждането на петролопровода Бургас-Александропулис, съобщават от Министерството на икономиката.

Това е станало ясно на работна среща на министрите Румен Овчаров и Асен Гагаузов с представители на Министерството на енергетиката и промишлеността на Руската Федерация, състояла се днес в министерството, в присъствието още на експерти от МИЕ и представители на български и руски компании, заинтересовани от участие в проекта – “Булгаргаз” ЕАД, “Универсален терминал Бургас” АД, ОАО “Сибнефт”, ОАО “НК Роснефт”, ТНК-BP.

На срещата е постигнат определен напредък по въпроси, свързани с изчислението на точната стойност на проекта, участниците в строителните работи, стойността и собствеността на терминалите на входа и изхода на петролопровода, статутът на оператора на транзита, стойността на транзитните такси и компаниите, които ще имат право да ползват петролопровода.

Участниците в срещата са се обединили около мнението, че по всички посочени въпроси ще се постигне съгласие.

В края на март в Москва ще се състои среща на представители на компаниите с интерес за участие в проекта, а в края на април в Гърция – среща на правителствено равнище на Тристранния комитет по реализацията на проекта.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |