В новините
 
03.04.2006 13:21   Новината е видяна 3860 пъти
Несебърски предприемач предлага създаване на консултативен бизнес център за чуждите инвеститори
Да бъде открит национален консултативен бизнес център, в който да се представят всички възможности за инвестиции в страната.
Това предлага в писмо до Министерството на икономиката, председателят на Асоциацията за насърчаване на чуждестранните инвестиции в България – несебърският предприемач Чавдар Александров. Предложението му е свързано с идеята на ведомството, частният бизнес да направи своите виждания за промени и допълнения в Закона за насърчаване на инвестициите.
Александров предлага новият център да бъде специализиран в две основни направления- информационно обслужване и консултанска дейност на чужди компании, имащи интерес към инвестиции в страната.
Идеята е бизнесът да получават пълна актуална информация за регионалните пазари, възможностите за инвестиции в производство, търговия и туризъм, условията за износ и внос, консултански услуги и други въпроси.
За тази цел е необходимо всички общини да бъдат включени в единна информационна система, чрез която да се черпи актуална информация за свободни терени, идеи и възможности за инвестиции в съответните региони. По този начин и общините ще имат преимуществото да представят постоянно възможностите за инвестиции и по- лесно ще стигат до потенциалните инвеститори.
“Идеята е консултативният център да играе ролята на информационен мост между инвеститорите, държавата и общините. Целта му е да обедини усилията на държавните и местни власти, частните фирми и финансовите институции за подпомагане и повишаване на чуждестранните инвестиции в страната”, мотивира предложението си Александров.
Според анализатори, България все още не е реализирала напълно потенциала си за чужди инвестиции.
“Необходима е прозрачност и по – ефективна борба с корупцията за привличане на инвестиции в страната ни. Имаме нужда и от по – добра инфраструктура и създаването на оптимална бизнес среда”, коментира още Александров. Според него ако се създадат достатъчно добри икономически условия за развитие на фирмите стъпили у нас, страната ни ще постигне рекордни нива на преки чужди инвестиции.

Чавдар Александров е член на Българо- американската търговска камара и Бургаската търговско – промишлена палата. В края на 2005- та година получи годишната статуетка “Хермес” на БТПП за принос към развитието на икономиката в региона.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |