В новините
 
06.04.2006 20:30   Новината е видяна 3745 пъти
Борисов: Доган се забавлява с българските политици
Държавата е изоснови грешно конструирана, заяви вчера в сутрешния блок на bTV кметът на София Бойко Борисов. Според него обръчите от фирми, за които лидерът на ДПС Ахмед Доган говори, са корупционен модел. Той смята обаче, че фирмите не са виновни. След като само по този начин можеш да получиш обществената поръчка, отиваш и се молиш на политическата партия, коментира той. Обръчът се оформял, когато веднъж си дал пари и след това чакаш да си ги вземеш. Затова аз искам да променим изоснови грешно конструираната държава, каза кметът.
Според Борисов Доган за сетен път е показал, че е най-добрият български политик. Уважавам изключително неговата възможност и начин да се изважда от ситуациите, в които попада, каза той. Според кмета Доган се надсмива на политиците и играе с по два-три хода напред. "И онзи ден ги беше строил, цялото ръководство на БСП во главе с премиера и шефа на парламентарната им група и един час им чете лекции и те чинно записваха, г-н Миков си пишеше в един тефтер какво е обръч, а Доган им чертае каца", обясни Борисов. Според него лидерът на ДПС се забавлява с българските политически партии. Кметът смята, че в смесените региони ДПС извършва геноцид над българските фирми.
Зам.-председателят на парламентарната група на НДСВ Борислав Великов коментира пред "Новинар", че няма наблюдения Ахмед Доган да води политика на геноцид спрямо българските фирми в смесените региони. Не смятам, че лидерът на ДПС унижава коалиционните си партньори, заяви депутатът. "Аз също бях там заедно с Николай Свинаров и е право на г-н Миков да си води записки", коментира Великов.
"Който може - пише", така председателят на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков коментира изявлението на столичния кмет. Колегата му от БСП Костадин Паскалев пък лаконично каза: "Прав е Борисов."
Борисов определи себе си като десен политик и каза, че би подкрепил кандидат на десните, зависи обаче кой е той. Ако той е Филип Димитров, няма да го подкрепя, каза той. Кметът беше категоричен, че няма да се кандидатира за президент, защото "има да асфалтира, да прави кучкарници и да бърше това, което СДС 10 години като синя партия начело с Иван Костов е направило в София".





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |