В новините
 
23.04.2006 18:48   Новината е видяна 5747 пъти
3 дни от полета на кометата ищар
Световно известната певица с име на асириийска богиня мина през България точно за три дни. Екип на ЕВА документира всяка нейна стъпка и научи за нея повече от всички. От първото интервю, което Ищар даде за списанието ни преди две години, вече знаехме, че е родена в Хайфа, Израел, и пее от 15-годишна. На 20 се омъжила за израелски футболист, след 2 г. се развели. Истинската й кариера започнала в Париж, където живее. Първо пеела по 5 часа всяка вечер в заведение, после станала вокал на етно формацията Alabina.

Първият й самостоятелен албум е “The Voice of Alabina”, парчето от него “Last Kiss” стана световен хит. В Париж Ищар среща любовта на живота си - своя мениджър и продуцент Мишел Абисира, с когото са заедно от 13 г. Мишел е един от продуцентите на групата, която направи хита Lambada, подлудил преди години целия свят. През юни 2004 г. Ищар и Мишел сключиха брак.

Рожденото име на певицата е Естер Зак, но баба й я прекръства на Ищар – богиня на плодородието в религиите на древна Азия. Ищар е от първите жени-авиомеханици в израелската армия. Тя е последователка на еврейското учение Кабала. Мечтае да изиграе Клеопатра и да има деца. През 2004 г. певицата ми каза: “Вярвам, че всичко, което ни се случва в настоящия ни живот, е, защото нещо сме направили или не в предишния... Част от Кабала е и това, че не трябва да забравяш, че има и бедни хора. Когато имаш пари и власт и видиш на улицата някой беден, трябва да го погледнеш и да си помислиш, че някой ден може да си на негово място...”


ДЕН ПЪРВИ 24.02

14,30 ч. Ищар пристига на летище София от Париж. Посреща я шефът на “КА Мюзик+” и радио и телевизия “City” Камен Спасов. Сядат за малко в кафето да изчакат съпруга й Мишел. Сервитьорка иска автограф на звездата.

15,30 ч. Изпълнителката на “Last Kiss” във фоайето на Гранд-хотел София, в дълъг кожух от еко кожа “Red Skin” – любимата й марка за спортни палта. Отдолу е с дънки Denim Pepper, черен пуловер и чизми Via Spigga. Преметнала е плетен шал Jean-Paul Gaultier.

16,15 ч. На репетиция за “Шоуто на Слави”. Веднага хваща микрофона и изпява новия си хит Habibi (Sawah) от втория си солов проект, с който се завръща към корените на арабската етномузика. Преди да повтори парчето, иска да й увеличат малко микрофона и чаша чай. Извинява се, че не е във форма, защото почти не е спала предната нощ. Въпреки това се справя страхотно с изключително трудна стара еврейска песен. Харесва българските фолклорни мотиви, които “Ку-Ку бенд” са прибавили към нея, и казва, че би ги използвала за следващи свои записи.

16,50 ч. Записва интервю за сутрешния блок на bTV. Казва, че музиката е като парфюм за хората. “Музиката е моят живот, моята душа. Винаги, когато чуя дадена мелодия, тя ми напомня за моменти от живота ми. Някои песни ме натъжават, други ме правят щастлива. Същото е и с парфюмите – някой аромат ти носи лоши спомени, а друг ти повдига настроението.” Ищар сменя по няколко парфюма дневно. Вечер съобразява аромата със събитието, на което ще бъде. В момента ползва 5 парфюма – Aqua Allegoria на Guerlain, Annik Goutal, Un Jardin Sur Le Nil на Hermes, Gucci Eau de Parfum II и Eau du Soir на Sisley.

17,30 ч. Лоби-бара на хотела. Преди да се качи до стаята си, за да се подготви за записа на “Шоуто на Слави”, Ищар хапва сандвич с моцарела, домати и сос песто. Поръчва си и зелен чай. Разбирам, че не пази специална диета. Обикновено яде риба и зеленчуци, обаче не се е отказала напълно от месото. Обожава миди, калмари и скариди, но вече не смее да ги погледне, защото преди 2 г. получила алергия от тях. Смята се за късметлийка, че не обича сладко. Преди концерт никога не яде, иначе се чувства отпаднала. Когато има записи в студио, хапва много паста, която й дава енергия. Оказва се, че макар и да живее във Франция, където има над 400 вида сирене, най-много обича българско сирене и кашкавал. “В Париж няма откъде да си ги купя, но винаги ги намирам, когато отида до Израел. Там, още когато бях дете, майка ми правеше паста с кашкавал.”

20,15 ч. Ищар не ползва гримьорната на Шоуто на Слави, гримирала се е сама. Излиза да пуши. Не дава да я снимаме с цигара, защото “пушенето е много лошо, особено за певиците. Обикновено пуша по 10 цигари на ден, но днес прекалявам. Е, моите са много леки – “Vogue”. Питам я дали възрастта й е тайна. “Не, на 36 години съм, а Мишел е на 40. Наистина вече трябва да се замисля за деца. Майка ми и баща ми непрекъснато ми го повтарят. Сега малко са се успокоили, защото и двете ми по-малки сестри в Израел са бременни.” Когато разбира, че не съм омъжена, казва: “Браво! Когато човек се занимава с нещо, което обича, по-добре да не е обвързан. Аз се омъжих едва преди година и нещо.”

21,15 ч. Ищар влиза в “Шоуто на Слави”… и изпява перфектно Habibi (Sawah) заедно с Борис Солтарийски. За шоуто е облякла черна тюлена блуза, панталон до под коляното и високи ботуши с връзки Gianmarco Lorenzi. На ушите й висят големи обици от бяло злато в типичния й етностил. Купила си ги е в Азербайджан. Никой от зрителите на шоуто не разбира, че певицата не е във форма. Нито по време на разговора с водещия, нито когато по-късно извисява глас в еврейската песен.

Ден по-късно я питам как се мобилизира преди участие и как се справя с напрежението. “Случва ми се да съм без настроение. Когато обаче изляза на сцената, забравям за всичко! В този момент се раждам отново! Пеенето е единственото нещо, което ме кара да се чувствам добре. Начинът ми на живот е екстремен, пътувам непрекъснато, шоутата обикновено са над 3 часа, и понякога, когато се върна в Париж, се затварям поне за седмица в апартамента си. Имам нужда от моите неща, от миризмите на моя дом, на моята кухня, на моето легло. Така се възстановявам, зареждам и балансирам.”

22.10 ч. Певицата и съпругът й са в къщата на шефа на “КА Мюзик+” Камен Спасов в Драгалевци. Ищар разпуска с чаша 21-годишно уиски “Ройъл Салют”, а Мишел - с водка. Става ясно, че в момента двамата си строят къща на границата на Израел и Египет върху земя, която Ищар е купила отдавна. “Мястото е изключително красиво, оттам се вижда Йордания, Саудитска Арабия, Червено море. Египет е на 20 минути с кола. Тази къща ще е само за почивка с приятели. Спалнята ми ще е с конструкция на джамия. В парижкия ни апартамент съм комбинирала модерния дизайн с етно елементи. Напълнила съм го с неща от Индия, Мароко и Египет.” Вечерята е съобразена с предпочитанията на певицата – пъстърва, салати и естествено - голяма чиния с българско сирене и кашкавал.
ДЕН ВТОРИ 25.02

11,30 ч. Сладкарницата на Гранд Хотел София. Ищар е специален гост на тържеството за 1 март, организирано от хотела за децата от дома “Асен Златаров”- София. Певицата получава първата изработена от тях мартеница, снима се с малчуганите и им дава автографи.

12,20 ч. Сядаме в лоби бара на хотела. Най-после имаме 20 спокойни минути за кафе. Ищар ми разказва за сватбата си с Мишел. “Първо сключихме брак в Париж. Вечерта направихме парти с няколкостотин гости. Голямото тържество беше на 24 юни 2004 г. за втората сватба в Израел. Хората още говорят за нея. Всичко беше според еврейската традиция. Имаше гости от Русия, САЩ, Франция, Мароко, Египет, от целия свят. Присъстваше и бившият премиер на Израел Шимон Перес . Церемонията бе на открито, в останки от римски амфитеатър, близо до Тел Авив. Навсякъде горяха хиляди свещи, цялата разкошна украса бе в бяло, златно и сребърно.

По време на церемонията прозвуча произнесена от мен молитва на иврит, бях я записала предварително на фона на мистична музика. Когато я чуха, хората се разплакаха. Вечерята и афтърпартито също бяха на открито. Свириха 18 египетски музиканти, а един прекрасен балет танцуваше ориенталски танци. Роклите ми бяха две – за церемонията и за вечерта. И двете бяха по мой дизайн, изработени от прочутият на Бонд Стрийт в Лондон израелски дизайнер Дани Мизрахи. Първата бе в гръцки стил като във филма “Троя”, в бяло и златно. Втората бе като за египетска царица. Единственото ми бижу бяха обици от бяло злато с перли и диаманти.”

12,45 ч. Стаята на Ищар и съпруга й в хотела. Тя е взела душ и суши косата си. Обяснява ми, че е естествено къдрава, но русият цвят постига с боя на L’Oreal. Понякога си прави маски на косата с палмово олио или жасмин. Певицата вади от несесер в чантата си няколко чифта големи обици от жълто и бяло злато. “Имам много бижута, но за това пътуване не съм си взела почти нищо. Понякога дори не слагам никакви пръстени.” Показва ми тези на ръцете си. Два са от бяло злато и диаманти, единият е розов. Вади и пръстен с огромен черен камък на Swarovski и ме пита дали да го вземе за фотосесията.

“Този път не си нося от блестящите, разголени рокли, с които обикновено съм на сцената. В София е твърде студено за тях, а след това заминавам за Москва, където е още по-студено!” Единствената рокля, която е взела, е ефирно творение от шифон на Даян фон Фюрстенберг. С нея ще се появи на приема в руската столица. “Моята слабост са чантите и обувките – имам стотици. Обожавам тези на Mоноло Бланик, Джими Чу, Серджо Роси... Всичките ми чанти са Fendi. Ако говорим за дрехи, най-много пазарувам, когато съм в Ню Йорк. Харесвам италианската марка Costume National, купувам си и неща на Jean-Paul Gaultier, Dior, Tom Ford, Aliah, луда съм за John Galliano.”

В това време съпругът на Ищар отваря лаптопа си и ни показва нейни снимки от фотосесия за календар. После ни пуска нейно видео с песен на руски и ни обяснява, че новият албум на Ищар ще бъде издаден в Русия с две допълнителни парчета на руски.

14,10 ч. Пристигаме в студиото за специалната фотосесия за ЕВА. Ищар захвърля на пода чантата Fendi и пробва 5 дизайнерски рокли, подбрани от екипа на списанието. Първо ще се снима с модел на Jean-Paul Gaultier, а след това – на Gianfranco Ferre. Фризьорката и гримьорката започват работа.

15,40 ч. Пред обектива Ищар позира като абсолютен професионалист и няма нужда от наставления. Въпреки че е спала едва 6 часа, не се оплаква, не се глези, не се оправдава. По-късно ми обяснява, че когато трябва да работи, адреналинът й се покачва и забравя за всичко останало. Докато траят снимките, Мишел озвучава студиото с парчета на Ищар, които пуска на лаптопа си. След края на първата фотосесия позира с жена си.

17,15 ч. Почивка за пица. За Ищар и Мишел с пресни домати, чесън, зехтин и любимия им кашкавал. Приключваме в 18.00 ч, необичайно рано за екипа ни, певицата и съпругът й се прибират в хотела.


ДЕН ТРЕТИ 26.02

15,30 ч. Ищар дава интервюта за радио и телевизия “City” в Гранд-хотел София. Днес вече е успяла да се наспи. Събудила се е в 10,30 ч , поръчала си е закуска и кафе в стаята и после пак се е върнала в леглото. Спала е до 14 ч, домързяло я дори да отиде на масаж.

16,50 ч. Лоби-барът на хотела. Чакаме буса да ни закара за саундчека за концерта на пл. “Батенберг”. Всеки момент от стаята си трябва да слезе и рапърът Джими Сисоко, с когото певицата изпълнява парчето Habibi. Ищар ми показва специалното дихателно упражнение, което прави почти всеки ден. Поема въздух с диафрагмата и после го издишва със свистящ звук за 47 секунди.

“Това е естественото дишане на хората, когато спят. Освен това упражнението е ментално и укрепва вътрешната коремна мускулатура. Много е полезно за певци, както и за всяка жена, която ще ражда. От 3 години не ходя на фитнес, макар че преди го правех по 5 пъти седмично. Разчитам на това, че съм си жилава по природа. Понякога, когато съм в Ню Йорк, ходя на Пилатес. Решила съм обаче, когато се върнем в Париж, да купя на Мишел карта за елитен частен спортен клуб и да го принудя да я ползва.”


17,15 ч. Певицата е на сцената на площад “Батенберг” с Джими Сисоко за последни уточнения преди вечерния концерт. Петдесетина ентусиазирани тийнейджъри започват да викат, когато Ищар и рапърът се появяват и изпяват Habibi. После Ищар прави пробите за Last Kiss. Мишел уточнява къде ще избухнат фойерверките, за да може певицата да застане на безопасно разстояние от тях. Двамата се прибират в хотела.

21,45 ч. Ищар и Джими излизат на сцената. Когато певицата започва Last Kiss , публиката полудява. . . “Хайде София! Ще пеете ли с мен? Искам да ви чуя!” и всички запяват: “Would you care for me, faithfully, over the sea! Open the sky, to kiss you Good bye! Fly-y-y!” “Песента се казва Last Kiss, но това не е последната ми целувка за вас! Аз ще ви целувам винаги! Благодаря ви! Обичам ви!”

22,00 ч. Певицата слиза от сцената. Отзад я чака шефът на “КА Мюзик+” Камен Спасов, който я поздравява. Ищар носи наградата си от радио “City” за най-излъчвано парче през 2003 г. (Last Kiss). Не може да стигне до буса, притисната от фенове за автографи.

22,45 ч. Клуб “Брилянтин”. Афтърпартито за участниците в концерта за годишнината на радио City. Ищар пие от любимото си “Чийвас Рийгъл” в сепаре с Мишел. Обяснява ми, че публиката в България е страхотна и й дава енергия. Казва, че ще направи голям концерт у нас през лятото.

23,45 ч. Ищар и съпругът й си тръгват от “Брилянтин”. Преди да се разделим, певицата ми благодари, че съм била с нея през последните 3 дни и ме закопава с репликата: “Извинявай, ако съм ти досадила!” На това място т. нар. български звезди могат само да помълчат! На следващия ден изпълнителката на Habibi (Sawah) отлита за Москва. По-късно разбирам, че на 31 декември 2005 г. Ищар е пяла на частното новогодишно парти на президента Путин.









Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |