В новините
 
02.05.2006 13:03   Новината е видяна 3391 пъти
Още през май Айтос ще има лятна къпалня с екстри
Общинска комисия в Айтос посети градската градина и се срещна с концесионера Борислав Борисов, за да инспектира строителството на лятната къпалня, която според анекс към договора за концесия, трябва да започне да функционира още в началото на това лято. Членовете на комисията, обаче, за сега се въздържат от публични изявления и конкретен отговор на въпроса, дали ще бъде спазен срокът. Но поради важността на новината най-вече за младите жители на Айтос „НП” потърси отговора от концесионера.

- Г-н Борисов, как върви строителството на басейна? Има ли шансове това занемарено поне от две десетилетия, съоръжение да проработи?

- Строителните работи са почти към края си. Етапът е довършителни дейности и въвеждане на околното пространство в експлоатация и завършен вид.

- Какво точно ще е представлява този обект след завършването му?

- Това ще бъде лятна къпалня с прилежащи площи за отдих, детски кът, детски басейн и атракции за малките посетители.

-Ще проработи ли наистина басейнът през това лято?

- Да, моята цел е басейнът да заработи до дни.

- След зимния сезон мислите ли и за благоустрояването на градската градина.? Има счупени пейки, съоръженията на детската площадка се нуждаят от ремонт…

- Има поражения, всяка година е така. Напролет правим ремонти. Тази година малко закъсняваме, пред вид това, че силите ни са насочени към басейна. Сега предстои голямо пролетно почистване. Започна окосяването, след това предвиждаме пръскане срещу вредителите. Осветлението е ремонтирано, чакаме доставка на нови лампи, които ще бъдат монтирани. Ще се направят кърпежи по настилката, тъй като от дъждовете тя на места е разрушена. Пейките ще бъдат пребоядисани. Ще ремонтираме и съоръженията на детската площадка, ще ги боядисаме. В пространството около басейна се предвиждат нови съоръжения за децата – катерушки, люлки, пързалки, пясъчник.

- Ще се ангажирате ли с конкретна дата за пуска на басейна?

- При всички случаи това ще стане до средата на месец май. Говорим за влизане на посетители. Имайте пред вид, че басейнът е много сложно съоръжение, свързано с големи изисквания що се отнася до пречиствателни инсталации, филтри и т.н. Затова винаги се налага нещо да се подменя.

- Гражданите често недоволстват от лошото състояние на пътеката, която води към поликлиниката, жалват се в Общината и настояват там да бъде направена настилка. Тази пътека, обаче, е грижа на концесионера т.е. Ваша грижа. Имате ли идея как да бъде оправена и кога ще стане това?

- Да, тя е моя грижа. Моето мнение е, че тя трябва да бъде малко изместена и застелена. Пътеката ще остане, защото гражданите са свикнали да вървят по нея до поликлиниката. Мога да се ангажирам с това да бъде изправена и застелена. Признавам си, че тази пътека трябваше отдавна да бъде оправена, но там се налагаше да бъдат изчистени стари постройки и изравняване на терена. Там има и проблеми с трафопоста. Всички тези неща отложиха строителството.

- Да се върнем към басейна. Възможно ли е водата в него да бъде минерална, като се има пред вид, че в града има много минерални сондажи?

- Да, това е моя стара идея. Иска ми се около нея да се обединим всички заинтересовани – имам пред вид Общината като собственик на Спортната зала, новите стопани на хотел „Аетос” и поликлиниката. Става дума за това да доведем водата в тази част на града, а това не е голямо разстояние. Необходим е 300 м водопровод. Ако направим общ проект и си поделим финансово разходите, мисля, че идеята може да бъде реализирана.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |