В новините
 
03.05.2006 04:50   Новината е видяна 3647 пъти
Екип на DANCE bG се представи на Братиславската Пролетна Академия
Екип на DANCE bG, се завърна от Братиславска Пролетна Академия, Стратегическо планиране на артистични организации в променящи се условия, която се проведе в края на месец май.

Асоциацията за съвременнен танц от Бургас беше избрана да участва в седем-дневното обучение след оспорван конкурс.

Десетте екипа от Литва, Латвия, Молдова, Украйна, Сърбия и България, работещи в различни сфери на съвременните изкуства като алтенативен театър, мултумедия, интернет и визуални изкуства, музика и пр. се обучаваха в мениджмънт на арт организации.

Уменията си в стратегическо планиране предаваха университетски преподаватели и експерти от независими центрове за изкуства от Хърватска, Словакия и Сърбия.
Участниците от Източна Европа направиха обиколка из независими културни институти в Братислава и околните градове.
Всички участници в академията бяха впечатлени от развитието на гражданския сектор в Словакия и нивото на участие на държавата и общините в подкрепата на независимите форми и инициативи като фествали, сцени за представяне на творчески проекти, алтернативни изложбени пространства и пр.
Натрупаните мениджмънт умения и впечатленията от добрите практики ще бъдат приложени съвсем скоро в няколко инициативи на dANCE bG: организирането съвместно с фондация Театър в Куфар на “Ерата на Водолея”, фестивал за танцов и физически театър, който ще се проведе в началото на месец юни и международната лятна среща за танцьори Summer Jam през първата половина на юли.

И двете събития ще се състоят в Бургас и по южното черноморие.

Сдружението беше представено от Марга Горанова, координатор проекти в DANCE bG, и Владимир Грудев, танцьор в компания “Дюн” и член на асоциацията.
Акадмията се организира от Европейската Културна Фондация, Словашката Академията за Музика и Изпълнителски Изкуства и Фондация Център за Съвременни Изкуства, Братислава.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |