В новините
 
27.05.2006 16:59   Новината е видяна 3564 пъти
Двама от “най-висшите” в йерархията на пиратски сайт бяха задържани от спецполицаи и столични следователи
Двама от “най-висшите” в йерархията на пиратски сайт бяха задържани от спецполицаи и столични следователи, съобщиха от МВР.
Служители на ГДБОП и столични следователи задържаха администратора на торент-тракера www.arenabg.com, известен с псевдонима “PAYFORFREE” и системния оператор “CSDEMO”. Двамата стоят най-високо в йерархията на пиратския сайт.
При съвместна операция на спецполицаи от ГДБОП и следователи от Столична следствена служба бяха атакувани домовете им, които са превърнати в командни центрове, откъдето е контролирано разпространението на най-голямото пиратско съдържание в България. Компютъра на 46-годишния Е.Г., използващ ника PAYFORFREE, бе открит в режим на администриране на форумите на Арена.бг през администраторския му акаунт. От апартамента му бяха открити и иззети компютърна система с 500 гигабайта дисково пространство, компютърна система-рутер, лаптоп, 3 хардиска и над 200 CD-R със запис на филми.
Намерени са 3 сателитни приемника в работен режим, използващи софтуер за разбиване на кодировката на защитени телевизионни програми.
Паралелно бе извършен обиск в апартамента на системния оператор на Аренабг - 27-годишния Т.Ц. с псевдоним CSDEMO, който е качил на сайта над 112 терабайта музика и филми. Спецполицаите откриха и иззеха 3 мощни компютърни системи в работен режим.
Двамата задържани са притежавали собствена високоскоростна оптична интернет мрежа, чрез която са теглили най-новите филмови и музикални заглавия взети от пиратски сайтове в чужбина, след което са ги разпространявали в българското Интернет пространство.
Столичната следствена служба е повдигнала обвинение по чл.172 а. На двамата е наложена мярка “парична гаранция” в размер на 10 хиляди лева на всеки.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |