В новините
 
29.05.2006 12:46   Новината е видяна 4056 пъти
Въвеждат световна он - лайн туристическа система по Южното Черноморие
Областният управител Любомир Пантелеев и заместникът му Илчо Дуганов посетиха Балеарските острови, Испания.
Пътуването бе по проект Регионална иновационна стратегия на Югоизточния планов район.
В официалната делегация бяха включени още зам. областните управители на Сливен Радостин Койчев и на Ямбол Николай Пенев, проф. Васил Янков, зам. ректорът на БСУ и ректорът на Университет Проф. д-р Асен Златаров проф. Димитър Каменски.

Проектът е финансиран по 6-та рамкова програма на ЕС и се изпълнява от консорциум от Агенцията за регионално развитие и иновации в Бургас, Бизнес иновационен центъра на Епир, Гърция и Министерство на иновациите, финансите и икономика на Балеарските острови, Испания.

Център за предоставяне на информация и разработване на проекти ще бъде изграден в Бургас.
Той ще бъде подобен на Европейския център на Балеарското правителство, който предоставя информация, дава консултации и разработва проекти за финансиране от ЕС.
Досега в Бургаска област няма подобни структурни институции, които да се занимават с тази тематика, каза областният управител Любомир Пантелеев.
Според нега на практика, ако не се създадат такива центрове, няма да можем да усвоим предоставените от ЕС средства.
По време на официалната визита, делегация посети технологичния парк на Балеарските острови. Изграждането на подобни обекти в Бургас съвпадат с намеренията на БТПП. Предложение за създаването на такъв технологичен парк ще бъде записано в иновационната стратегия на областта и ще се кандидатства за средства от ЕС.

Областният управител Любомир Пантелеев и придружаващите го лица бяха запознати с проекта Авант хотел.
Това е система за он- лайн резервация и информация на местата за настаняване.
По този начин се обединяват всички собственици на хотели, заведения, туристически атракции и всякакви други туристически услуги.
„Ние възнамеряваме съвместно с браншовите организации да проведем предварителен разговор още това лято и ако има добра воля да края на годината проекта да се реализира” - коментира областният управител Любомир Пантелеев.
По този начин ще се облекчат туристите, посещаващи нашето Черноморие, предлаганите услуги ще се развиват в по- конкурентна среда, а освен това Бургаска област ще влезе в една световно призната система.
Членовете на делегацията се срещнаха с министъра на иновациите, финансите и икономиката Луйс Рамис и с президента на парламента на Балеарските острови Пере Роджер.
По време на визитата бе подписан договор за сътрудничество между Университет Проф. д-р Асен Златаров и Университет на Балеарските острови в Палма де Майорка.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |