В новините
 
31.05.2006 07:04   Новината е видяна 3843 пъти
Президентът Първанов открива пречиствателна станция в Царево
С водосвет официално ще бъде открита новата Градска пречиствателна станция за отпадни води в Царево на 3 юни –събота.
Президентът на Република България Георги Първанов е специален гост на събитието .
Сред официалните лица ще бъдат още Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров, областният управител Любомир Пантелев, кметът на Община Царево инж. Петко Арнаудов, народни представители. Поканени са и представители на фирмите, участвали в изграждането на ГПСОВ.
Гостите ще бъдат посрещнати по стар български обичай с пита и мед, а лентата на Градската пречиствателна станция за отпадни води ще прережат президентът и кметът Арнаудов. Президентът ще посети и читалище “Георги Кондолов” в Царево, което след скорошна реконструкция има нов облик. Заедно с ученици от СОУ “Никола Й. Вапцаров” ще бъде учреден клуб “Съхрани българското”.

3 юни е и Денят на Св. Св. Константин и Елена и празник на с. Българи. Празникът се чества и от жителите на околните села.Специално за този празник пристигат гости от цялата страна.
Това е и Денят на игрите върху огън .
Програмата включва празнична литургия в 10.00 ч., изнасяне на иконите “Кумизмите на Св. Костадин и Елена” от църквата, обличане на иконите в конака, шествие с иконите до аязмото “Св. Костадин”. Официалното откриване на празника е от 17.00 ч. с богата фолклорна програма. Нестинарските игри ще започнат в 21.30 ч.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |