В новините
 
28.03.2024 18:19
Търсене
 
 
01.07.2009
Община Несебър няма да спира плащането на тока на Слънчев бряг - Изток
Община Несебър няма да прекрати плащането на електричеството на Слънчев бряг - Изток. Това обяви кметът на Несебър Николай Димитров на специална пресконференция в морския град. Той подчерта, че решението да не се прекратява издръжката на осветлението в тази зона на курорта е продиктувано от желанието на общината да създаде условия за всички, обвързали прехраната или бизнеса си със Слънчев бряг, да работят нормално. По този начин се подпомагат не само местните граждани, но и целия туристически бранш. Николай Димитров уточни, че общинското ръководство не е заплашено от санкции при евентуално решение за спиране на тока. Договорът със „Слънчев бряг” АД, който е до края на месец октомври, предвижда възможност за едностранно прекратяване след 10-дневно писмено предизвестие до другата страна. „Не договорът ни спира да прекратим плащанията, а добрата ни воля да не позволим провал на Лято 2009”, каза кметът на Несебър.
28.06.2009
Заплахата за държавата ни идва отвътре
Циганите и турците ще бъдат експлоатирани и на този вот от ДПС, но след 10-ина години, когато станат над 1,5 милиона, ще ни докарат етнически бунтове - Г-н Иванов, ОбС в Бургас гласува декларация за осъждане на турския геноцид над българите, но защо сега? Минали са толкова много години и никой в българската държава не е повдигал този въпрос, темата е била много по-чувствителна след Освобождението... - Вие чели ли сте българските публицисти, речите в българското Народно събрание – какво са казали хората тогава. Те са го казали много по-остро, защото са били очевидци на кланетата от Априлското въстание, после при Руско-турската освободителна война, при удавянето в кръв на първото въстание за присъединяване към България, след това на Илинденско-Преображенското, Балканската война, на тези хора не са им били нужни декларации. Те са защитавали с кръв политиката си за обединение на България. Така че нещата са несъпоставими. А в момента ние насочваме тази декларация към българите и към българската власт, защото е необходимо това да се превърне в част както от нашата национална памет, така и в национална политика. Тя е насочена и към европейските институции, защото България е член на ЕС. Не е срещу Турция и срещу турците, но е насочена срещу един такъв интересен факт – Република Турция до ден днешен не признава зверствата, извършени по времето на Османската империя срещу българи на първо място, но не само срещу българи, но и срещу арменците, а и срещу много, много други народности. И в същото време тази Турция твърди, че е европейска държава и иска да се интегрира в Европа. Е, не. Ако искате да бъдете европейска държава, трябва да признаете и да приемете тези факти от миналото. Да, не са ги извършили днешните турски държавници, днешните турци, но това са исторически факти, които трябва да се признаят. Както Германия е признала за Холокоста. Както все повече и повече страни приеха факта за арменския геноцид, извършен също в Османската империя.
26.06.2009
Кандидатите на ЛИДЕР и Новото Време се представиха пред обществеността
На площадката на „Охлюва” е препълнено от усмихнати и въодушевени хора. Всички стискат в ръцете си малки сини знаменца. Погледите им са отправени към естрадата, с някаква светла сянка на искрена надежда. Наоколо е пълно с деца и младежи, които се отличават по красивите шапки и фланелки с надписи ЛИДЕР и сякаш се чувстват горди, че искат да бъдат именно такива в бъдеще. Да бъдат Лидерите, които ще изведат България от безизходицата на застоя и нищетата. На сцената звучи сакралният глас на най-бургаския певец – Пламен Ставрев, а песните му хипнотизират присъстващите и минувачите в Морската градина. Песните му навяват усещане за истинска обич и тъга, за онова живо и чисто море със силен мирис на водорасли и сол, за Бургас на старите рибари и моряци, за човешката съдба и вярата в доброто. Бардът пя за смисъла да не се примиряваме с обречеността, да се стремим и да се борим за промяна на статуквото, което ни потиска, да бъдем Лидери на живота, да бъдем истински хора.
20.06.2009
Публичните инвестиции ще осмислят частните вложения
Частният сектор постави остро въпроса за развитието на публичната инфраструктура. Особено отчетливо това се вижда в Бургас. Това каза Пламен Орешарски на среща с представители на Строителната камара в града. Публичните инвестиции ще осмислят и ще направят по-възвръщаеми частните вложения. На тази база ще можем да се върнем към целта, която следваме последните 4 години – ускорено социално-икономическо развитие и повишаване на доходите, увери финансовият министър. Това и направихме, предприемайки мерки срещу кризата, каза той. Намаляваме всички други разходи за сметка на капиталовите. Той припомни, че в последните 4 години в бургаския регион бяха инвестирани няколкостотин милиона лева. Допълнителни възможности се откриха през последната година, когато се отвориха и оперативните програми – каза още Орешарски. Само по регионалната оперативна програма в областта са контрактувани проекти на стойност около 35 млн. лв. Министърът допълни, че допълнително насочените средства от превишението на приходите над разходите за общините от Бургаска област само за миналата година са над 5 млн. лв.
20.06.2009
Йордан ЦОНЕВ, мажоритарен кандидат - депутат: Разделих се с горделивостта. Бургазлии, искам да бъда вашият силен глас в парламента
В тази кампания ще има много удари под кръста. Няма да отвърна на никого. Но ще отстоявам правото на ДПС като инструмент за реализация на българските турци, какъвто са всички останали партии. Всеки има право на своя вот и на своя протест. Знам че, Бог има спасителен план за всеки човек и за цялото човечество. Бог ни прати сегашната икономическа криза, за да събори нещо старо, нередно и гнило. И да ни помогне да се роди нещо ново, истинско и справедливо. Тези избори също са изпитание. За национално-отговорното ни мислене. За държавническото ни поведение. За честността ни пред хората. И за устойчивостта ни като общество, което трябва да преодолее различията и враждите. За да се изправи един ден в Европа единно и силно. Вярвам в това, както вярвам в Бог.
19.06.2009
противодействие на икономическата криза
Ръководството на КНСБ оценява намеренията на кабинета за замразяване работните заплати на стотици хиляди работници и служители като поредна необмислена единична инициатива под егидата на противодействие на икономическата криза. Вместо последователни реални действия за стимулиране на българската икономика и осигуряване на приходи в държавния бюджет, демонстрира се активност, която води до допълнително ограничаване на потребителското търсене. Икономията от заплати днес ще нанесе траен отпечатък и ще провокира последици с логичен прокризисен ефект. Вероятно управляващите не се тревожат от набиращата мащаб и дълбочина негативна ситуация в потреблението на стоки и услуги за ежедневието и бита или оценяват положително, може би и като свой принос, трайните промоции и снижени цени в магазините на страната, за които отново няма желаещи.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |