В новините
 
20.05.2024 20:29
Търсене
 
 
19.05.2009
Първи урок по религия и въвеждане в дебрите на православното християнство получиха днес възпитаниците на Центъра за работа с деца от улицата - Бургас
Отец Захари е доктор по педагогика. Преподавател е в три университета - Софийския, Пловдивския и Шуменския по методика на обучение по религия, заместник председател на дружеството на краеведите в Бургас, член е на съюза на учените - секция «Педагогика и психология». Има издадени близо 60 научни статии и ученически помагала, ръководител на единствената краеведска ученическа експедиция, извършваща проучвания в Странджа. Именно поради богатия му опит с деца и огромното желание за просвещаването им в православието, Отец Захари бе поканен от Областна дирекция на МВР - Бургас, като партньор в превантивните полицейски занимания с подрастващите от Центъра за работа с деца от улицата, провеждани от инспекторът по превенция - Цветелина Рандева от създаването на Дневния център до сега.
14.05.2009
МАРТИН КАРБОВСКИ СНИМА УБИЕЦА СИ
След успешния край на първия сезон на проекта „Емигранти”, чиито дванадесет епизода постигнаха среден пазарен дял от 28,3 процента, тази събота 16 май от 18:00 се завръща социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” с епизод, в който Мартин Карбовски интервюира своя наемен убиец Тоньо Желев. Преди време Мартин Карбовски получи заплашително писмо, в което авторът му твърдеше, че са му платили петдесет хиляди лева, за да го застреля. „Отчаяни писма има навсякъде по света, но у нас са и най-самотните отчаяни писма.” – разказва Мартин Карбовски. – „Между тях винаги се прокрадват и писмата на луди хора. Досега не бяхме обръщали внимание на каквито и да е писма със заплахи – просто си личеше в повечето от тях, че това са луди хора... Но този път издирихме автора на заплахата. И го намерихме! Този човек наистина беше луд! Той, освен това, наистина имаше пистолет!”
11.05.2009
Международен пролетен панаир, Пловдив
Международен панаир на потребителски стоки и технологии Международният пролетен панаир е най-престижният български форум за изява на предприемачите, производители и търговци на потребителски стоки и технологии. Международният панаир на потребителски стоки и технологии е предпочитано пазарно събитие, заради съчетанието на многогодишната традиция с новите възможности, които създава. На Пролетния панаир реномирани български и чуждестранни компании от страната и чужбина демонстрират последните си новости. Те представят пълната гама потребителски стоки, машини и технологии за тяхното производство: Хранителни продукти и технологии, машини за хранително-вкусовата промишленост; Опаковъчна промишленост; Мебели; Строителни материали, инструменти; Домакинска техника; Оборудване за хотели и ресторанти; Текстил и мода; Парфюмерия и козметика.
08.05.2009
ПЛЕВЕЛИТЕ НА ЕВРОПА
През 1999 година Люба и Антон от Харманли заминават за Валенсия със семейния микробус. По-късно при тях пристигат децата и внуците им и така за десет години в Испания се изнасят да живеят цели три поколения. Люба и Антон печелят добре и животът им във Валенсия е уреден и спокоен. Всички изкарани пари инвестират в недвижимо имущество в България, защото са твърдо решени до няколко години да се върнат в Харманли, надявайки се да живеят добре с испанските пенсии, които ще получават. „Живеем, живеем, ама не е като да си в България!” – казва Антон. – „Винаги ти липсва!... Напоследък започна да ми липсва снега!... За Нова година да си заколим прасенцето, да си направя виното, да си седнем с приятели... Всичко това тук не може да бъде!” Антон плаче за България и винаги се просълзява на песента на Веселин Маринов „За теб, Българийо!”
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |