В новините
 
29.03.2024 08:54
Бизнес
 
 
10.07.2009
Ескалаторите на Бургас Плаза Мол се превръщат в подвижна сцена за конкурса “Кралица на красотата Бургас Плаза”
На 12 юли (неделя) от 17.00 часа в Бургас Плаза Мол ще се проведе регионалният конкурс “Кралица на красотата Бургас Плаза.” Конкурсът се организира от модна агенция Интерсаунд, съвместно с Бургас Плаза Мол и е част от националния конкурс “Кралица на красотата България 2010.” Организаторите са подготвили много изненади за посетителите и гостите на Бургас Плаза Мол. Осемнайсетте участнички в конкурса ще дефилират по ескалаторите на мола и ще представят последните колекции бански костюми на Skinny и Sugar Free. В паузите между туровете публиката ще има възможност да види уникални представления на децата от балетно студио “Ера”, както и модни ревюта на марките Sergio Tacchini и Lotto, предлагани в магазините Sport Depot.
10.07.2009
Сдружение Чисто море проблеми от изключително значение за цялото българско черноморско крайбрежие
Проблемите са свързани с реализацията на проекта за изграждането на петролопровода Бургас – Александрополис и в частност с конкретно избраната технология за реализация на този проект, именно: разтоварването на суров петрол да се извършва посредством плаващи моно-буйове. Идейният проект предвижзда през Бургаския залив ежедневно да преминават от около 700 000 до 1 000000 барела петрол, което означава 400 до 700 танкера годишно с вместимост от 150 000 до 300 000 тона. Реалната опасност за нарушаване на екологичното равновесие и замърсяването на водите в залива се корени в обстоятелството, че самото прехвърляне на петрола от танкерите към нефтопровода, ще се осъществява без пристанище, а по технологията „моно буй”, т.е. разтоварване на вода от кораба към буя със шлангове дълги 250 – 300 м., от буя до брега чрез монтирана по дъното на морето тръба. Сама по себе си тази технология е предпоставка и създава огремен риск за аварии и разливи, които ще нанесат трудно възстановими или непоправими щети на околната среда.
01.07.2009
Община Несебър няма да спира плащането на тока на Слънчев бряг - Изток
Община Несебър няма да прекрати плащането на електричеството на Слънчев бряг - Изток. Това обяви кметът на Несебър Николай Димитров на специална пресконференция в морския град. Той подчерта, че решението да не се прекратява издръжката на осветлението в тази зона на курорта е продиктувано от желанието на общината да създаде условия за всички, обвързали прехраната или бизнеса си със Слънчев бряг, да работят нормално. По този начин се подпомагат не само местните граждани, но и целия туристически бранш. Николай Димитров уточни, че общинското ръководство не е заплашено от санкции при евентуално решение за спиране на тока. Договорът със „Слънчев бряг” АД, който е до края на месец октомври, предвижда възможност за едностранно прекратяване след 10-дневно писмено предизвестие до другата страна. „Не договорът ни спира да прекратим плащанията, а добрата ни воля да не позволим провал на Лято 2009”, каза кметът на Несебър.
01.07.2009
Нов център за планиране на финансовото бъдеще отваря врати в Бургас
От началото на месец юли в Бургас ще започне да функционира нов център за планиране на финансовото бъдеще. На адрес: ул. "Хан Аспарух" № 1 в Бургас, клиентите на ING ще имат възможност да получат интегрирано обслужване в сферата на животозастраховането и пенсионното осигуряване. Събирането на офисите на ING Животозастраховане и ING Пенсионно осигуряване на общ адрес има за цел да улесни жителите на града, като предостави по-голям набор от решения за планиране на личните финанси. Всеки, който желае може да получи безплатна консултация от служител на ING и с негова помощ да избере застрахователно/ осигурително решение, което да отговоря на индивидуалните му нужди и желания. В допълнение, желаещите могат да получат информация за размера на данъчните облекчения при доброволното пенсионно осигуряване и застраховките „Живот”. Телефонът на ING Пенсионно осигуряване в Бургас е 056/ 859 614, а на ING Животозастраховане - 056/ 859 610. Клиенти на компанията могат да използват и безплатния от цялата страна телефон 0800 11 464.
25.06.2009
Бургас - ОДОБРЕН ИНОВАТИВЕH ПРОЕКТ ЗА ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР В БЪЛГАРИЯ
Проектиран от GMW Architects, проекта е първият ‘открит’ мол в страната, както и първият български лайфстайл център. Мекият крайморски климат на Бургас стои зад идеята на проектантите да разположат търговските площи около три пешеходни зони, пресъздаващи атмосферата на централна търговска улица. Този тип търговски центрове са екологично по-ефективни, тъй като консумират по-малко електроенергия от традиционните ‘затворени’ молове. Друго съществено предимство е техния лайфстайл фокус – голяма част от площите са заделени за развлечения и услуги. Пешеходните алеи са място където бургазлии могат да се насладят на топлото черноморското слънце и бриз. Предвидени са навеси които да предпазват от дъжд и да дават убежище от летните горещини. Тази нова за България концепция вече привлече вниманието на голям брой международни търговски вериги и получи признание на международното изложение MAPIK в Кан, Франция.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |