В новините
 
28.03.2024 17:53
Търсене
 
 
11.02.2011
Нова звезда изгря на хоризонта на бургаските уеб медии
Нова звезда изгря на хоризонта на бургаските уеб медии. Бургас News - http://www.burgas-news.eu/, (по аналагогия с бургъз нюз). Твърдим, че нямаме нищо общо с новия проект. Честито на бургазлии! С този новинарски интернет сайт, Бургаските новинарски филизи става 31. За справка - Варна има 4 такива. Пловдив, май има 3, а софия цели 7. За този стремеж към новинарство и качествена журналистика в Бургас, който набъбва като пролетни луковици, сме горди. Както се казва - явно е изглеждало лесно и приятно, което е истина, ако си забавляващ се със списване компютърджия. Отдаваме дължимото на адвокат Златомира Мострова, първият собственик, който стартира и направи Бургас Инфо преди много много години, и на нашия екип, който се сети да пусне през 1999 година боургас.орг (който няма претенции да е новинарски). Очаквайте следващата седмица изцяло обновения боургас.орг, с което ще изтрепем цацата :)) Личните ни предпочитания са към bszone, но приятелите ни там не ни вярват и не щат да ни дадат да го пипнем малко тук-там.
08.02.2011
Жул Верн - една подсказка от Google
Жул Верн се е родил на днешната дата преди 183 години в Нант, Франция. Той е една от личностите, чиито предсказания, да ги наречем фантазии, се сбъдват. У нас той е познат с романите си, чиито герои и main lines, в мислите ни са нарицателни. Жул Верн е автор на пиеси, либрета за оперети, разкази и на 65 романа. Романите на Жул Верн са изградени върху внимателно проучени научни факти и теории. Той предвижда много научни постижения, включително пътуване в Космоса, пътуване под вода, управляеми ракети. Общоприето мнение е. че той е един от бащите на научната фантастика. По образование Жул Верн е юрист, но всеизвестен факт е, че правото не е неговото амплоа, или по-скоро е временен източник на прехрана. За съжаление днес децата и младите хора познават героите му и техните приключения най-вече от анимационните филми.
27.11.2010
НОВИТЕ ЗАВИСИМОСТИ ИЗИСКВАТ ИЗЦЯЛО НОВ ПОДХОД ЗА БОРБА С ТЯХ
Информационните кампании за превенция на употребата на амфетамини нямат ефект, ако не използват новите медии, за да достигнат до младите хора Употребата на амфетамини сред младите хора и непрекъснатата поява на нови синтетични наркотици, които се продават легално в Интернет пространството са сериозен проблем, който изисква качествено нов подход за преодоляването му. Това изисква обединение на всички – държава, международни организации, гражданско общество, медии. Около това становище се обединиха експерти от цяла Европа, които присъстваха на международната конференция „Нови медии, нови наркотици, нови зависимости” - заключително събитие по проект „Пристрастени към живота - международна информационна кампания за превенция и намаляване рисковете свързани с употребата на амфетамини”. Панелните дискусии се концентрираха върху теми като: нарастващата употреба на амфетамини сред младите хора в Европа; новите зависимости в модерния свят, включително интернет зависимост, зависимост от технологиите и др.; ролята на медиите и нуждата от адекватно отразяване на проблема; доколко ефективни са информационните кампании срещу употребата на наркотици и др. Кампаниите за превенция на употребата на амфетамини е необходимо да се променят и да се научат да „говорят” на езика на младите – езикът на Интернет, You tube, социалните мрежи като Фейсбук, Twitter и на форумите, бе сред основните тези на д-р Цвета Райчева, директор на Националния център по наркомании. - Това е една нова реалност, на която ние не можем да не обърнем внимание и да си зададем въпроса защо тийнейджърите предпочитат нея пред другата реалност. Зависимостта не е само от наркотиците. Тя има различни имена и различни лица” – каза тя. Необходим е качествено нов подход, концентриран върху модерни послания, близки до младите, информация без наставления, акцент върху използването на Интернет и социалните мрежи, работа с учениците в училище и с родителите им, които много често не знаят какво правят децата им в Интернет, стана ясно още на конференцията.
19.08.2010
Ползите от многообразието за едно по-силно общество
Не пропускайте да се насладите на уникалното многообразие от танци и музика. На 21 и 22 август, 5-ят Национален фестивал на етносите – "България за всички", ще посрещне етнически групи и култури от цяла България. Организиран съвместно от Община Варна, читалище "Христо Ботев" и с подкрепата на Министерството на културата, фестивалът цели да изтъкне предимствата на етническото и културното многообразие в нашето общество, показващи красотата на традициите на различните етнически групи. Европейската комисия със своята кампания "За различността. Против дискриминацията.” подкрепя фестивала, на който различни етнически групи имат възможност да празнуват собствените си традиции, като в същото време приветстват различните, независимо от техния расов или етнически произход, религия или убеждения, увреждане, възраст или сексуална ориентация.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |