В новините
 
28.03.2024 14:14
Търсене
 
 
17.02.2011
ОТКРИТО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ
by Недялко Йорданов on Wednesday, February 16, 2011 at 12:16am Уважаеми господин Борисов, Тъй като само преди две години бяхме приятели, посещавахте мои концерти, слушахте в колата си дисковете с моите песни, дори играхме веднъж, в една студена бургаска зима, тенис на вързано в 12 часа в полунощ, и най-вече - съгласихте се с моето отворено писмо до Вас за вредността на проекта Бургас-Александруполос - не мога да си позволя да ви мразя или осъждам. Но и не мога да си изкривя душата и да Ви се подмазвам или да премълча, това, което се натрупа у мене именно през последните две години. Ще се опитам да бъда обективен и принципен, доколкото е възможно това, при създалите се кошмарни обстоятелства около взрива пред и в редакцията на вестник “Ретро”, в който работя. Казвам вестник “Ретро”, защото в тази сграда, чийто наемател е моят син Недялко Недялков, се помещава редакцията на този вестник, освен издателство “Милениум” и вестник “Галерия”. На 10 февруари беше извършен убийствен взрив, който помля половината първи етаж на сградата. Всред отломките от мебели, врати, прозорци и разрушено стълбище, аз потърсих момчето си, а то вече беше викано в полицията да дава показания и това продължава четвърти ден подред.
08.02.2011
Патриотите започнаха от Бургас кампанията си за местния вот
АТАКА ще води самостоятелна битка в предстоящия местен вот." Това заяви лидерът на националистите в Бургас, където в събота се проведе работна среща с актива. Припомняме, че Сидеров стана депутат от Бургас и от този град винаги са идвали най-високите проценти на доверие за патриотите. "АТАКА няма да играе в коалиции. Излизаме с наши кандидат-кметове и с наши общински листи, за да участваме реално в управлението", заяви националистът на изпълнилите залата активисти, които бяха изненадани от появата на лидера си. Патриотът припомни, че в 41-вия парламент АТАКА е в позиция на подкрепяща управлението на ГЕРБ, но не участва в изпълнителната власт. "Подкрепата беше нужна, за да се отстранят основните играчи в политиката - ДПС и БСП. С усилията на АТАКА попречихме на ДПС да реже парчета от баницата и да ги поднася, отбеляза националистът.
27.12.2010
Стефановден
Именници: Стефан, Стефана, Стамен, Стоимен, Станимир, Станимира, Стоил, Стоилка, Стойо, Стойка, Станка, Станко, Стоян, Стоянка, Таня, Таню, Запрян, Запряна, Цанка, Цонко. Св. първомъченик и архидякон Стефан - след възнесението на Господа поставен за дякон, обслужвал верните. Усърден в служението, той е първият мъченик за Христа. В защита на вярата при спор с еврейските първенци бил изправен на съд пред синедриона и осъден - с камъни убит в 37 година. Днес Църквата празнува паметта на своя първомъченик св. Стефан. Животът на светеца до времето на избора му за дякон от апостолите (Деян. 6:5) за нас остава напълно неизвестен. Ние не знаем нито кога се е родил, нито кога и от кого е бил обърнат в християнството. Нещо повече, всичките ни основни сведения за подвига и делото на този дивен "мъж, изпълнен с вяра и Дух Светий", дължим на перото на св. ап. Лука и неговата книга "Деяния на светите апостоли". Св. Епифаний Кипърски (+403 г.) в своето "Срещу ересите" (Panarion), споменава св. Стефан измежду числото на седемдесетте апостоли. Някои изследователи считат, че това свидетелство на св. Епифаний не заслужава доверие, но техните мнения не се базират на някакво конкретно доказателство. Сведения от по-късно време дават на някои основание да допуснат, че св. Стефан е роднина на св. ап. Павел.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |