В новините
 
28.06.2009 09:19   Новината е видяна 10123 пъти
Заплахата за държавата ни идва отвътре

- Г-н Иванов, ОбС в Бургас гласува декларация за осъждане на турския геноцид над българите, но защо сега? Минали са толкова много години и никой в българската държава не е повдигал този въпрос, темата е била много по-чувствителна след Освобождението...
- Вие чели ли сте българските публицисти, речите  в българското Народно събрание – какво са казали хората тогава. Те са го казали много по-остро, защото са били очевидци на кланетата от Априлското въстание, после при Руско-турската освободителна война, при удавянето в кръв на първото въстание за присъединяване към България, след това на Илинденско-Преображенското, Балканската война, на тези хора не са им били нужни декларации. Те са защитавали с кръв политиката си за обединение на България. Така че нещата са несъпоставими. А в момента ние насочваме тази декларация към българите и към българската власт, защото е необходимо това да се превърне в част както от нашата национална памет, така и в национална политика. Тя е насочена и към европейските институции, защото България е член на ЕС. Не е срещу Турция и срещу турците, но е насочена срещу един такъв интересен факт – Република Турция до ден днешен не признава зверствата, извършени по времето на Османската империя срещу българи на първо място, но не само срещу българи, но и срещу арменците, а и срещу много, много други народности. И в същото време тази Турция твърди, че е европейска държава и иска да се интегрира в Европа. Е, не. Ако искате да бъдете европейска държава, трябва да признаете и да приемете тези факти от миналото. Да, не са ги извършили днешните турски държавници, днешните турци, но това са исторически факти, които трябва да се признаят. Както Германия е признала за Холокоста. Както все повече и повече страни приеха факта за арменския геноцид, извършен също в Османската империя.


-Вие обвинявате ДПС, че е етническа партия, а дали и „Атака“ не е също етническа партия и не би ли могло да бъде повдигнато такова обвинение спрямо „Атака“?
-ДПС наистина е етническа, даже етно-религиозна партия. Тя е създадена противоконституционно, защото в Република България всички партии би трябвало да са български, на всички български граждани. А ДПС очевидно защитава интересите на външни сили, сили не в България, и не на своя електорат, а на сили, които са отвън България. Но това не може да се каже за „Атака“. Нужно ли е да ви давам примери, че в партията имаме членове, които се определят не само като българи, но и като арменци, като цигани, като турци. Но това е безсмислено, просто въпросът ви е погрешно поставен. Никой не обвинява „Атака“ или пък някоя от многото други партии, че са етнически. Както не бихте обвинили нито френската десница, нито френската социалистическа партия, че са етнически.


-Заплахата за държавата ни откъде идва? Дали не е по-скоро отвътре, от циганизацията, от турцизацията.
- Циганизация е политика, която съвършено съзнателно изолира големи части от обществото. Които в крайна сметка са принудени да водят един полуживотински живот, тези огромни слоеве се умножават, стават все повече и повече и започват да паразитират на гърба на останалата част от обществото. Само след 10, 15 години ще имаме може би 1,5-2 милиона души, които са изцяло декласирани, извадени извън обществото, които не могат да си вадят прехраната. Кой ще ги издържа – вашите деца, моите внуци? Как ще стане тази работа? Етнически бунтове ли искаме? Кръв по улицата ли искаме, какво искаме?  Между другото, аз съм работил с такива, и във фирмата, в която работя сега, има хора от цигански и турски произход и няма никакви проблеми. Да не ви говоря, че в „Скат“ има циганско предаване, кажете ми в колко телевизии има такова предаване? Няма проблеми с хората, които искат да се интегрират, които искат да живеем заедно. Има проблем когато някой ги надъха и ги настрои, и ги остави те да чакат, че държавата е длъжна да им дава постоянно, а пък те да не правят нищо за нея.
-Много от циганите са настроени против „Атака“ и усещат „Атака“ като заплаха. А пък според Вашите думи...
-Защото така са им обяснили, така са ги надъхали, нормално е, да.


-Според Вашите думи „Атака“ всъщност ще се погрижи за тях и ще успее да ги интегрира в ...
-Аз не съм казал, че Атака ще се грижи за когото и да е било.


-Ще успее ли да ги интегрира? Какви са идеите на „Атака“ за интеграцията им?
-Идеята на „Атака“ е, че държавната политика, цялата, на всички държавни власти, трябва да бъде еднакво справедлива за всички, да им даде шанс. Не съм казал, че ние ще се погрижим за някого. Значи един гражданин не си плаща тока и водата и данъците, и нито му спират тока и водата, нито пък идва някой да му описва имуществото, и то само защото той е от някакъв етнически произход, или пък го защитава някаква  партия. Докато ако друг гражданин, например вие, не си платите, ще Ви спрат и тока, и водата, и ще ви вземат имуществото, това не е ли дискриминация? Към кого е дискриминация – към този който не плаща, или към този който плаща? Още един пример – ако аз си бях позволил моята дъщеря да я пратя още като невръстна да краде и да проси по улиците, мислите ли, че досега нямаше да бъда осъден или да ми бъде отнето детето? Ами ако я бях продал за булка на 12 години, мислите ли, че нямаше да вляза в затвора? Добре, защо тези общоприети ценности, признати впрочем от България с международни актове, като Хартата за защита правата на детето например, за мен важат, а за друг няма да важат? Впрочем на най-жестока експлоатация и дискриминация в българското общество са подложени точно тези слоеве. Много от тях не го осъзнават, защото те не могат да си представят живота отвънка. Но истината е, че те са най-жестоко експлоатирани точно от разни емисари на ДПС, особено напоследък, и от техните собствени барони, които ги продават. Ето това посочваме и това е политиката на „Атака“. Никого няма да пращаме нито на Сатурн, нито пък ще го правим на сапун.


-Звучи простичко, но на практика е доста трудно за изпълнение.
-Много работа се иска, разбира се, и на 100 % ще отнеме поколение. Ако не се вземат мерки навреме, ако не разкараме тая пасмина, която използва тези хора само за да им купи гласовете и да източи парите от разни европейски и други фондове, които идват за тях, ако не ги разкараме и не започнем да провеждаме националноотговорна политика, това ще стане. Ще ги има и напрежението, и бунтовете и етническите сблъсъци са неизбежни.


-Защо „Атака“ е против влизането на Турция в ЕС?
- Турция не бива да става в обозримото бъдеще член на ЕС. Това е огромна заплаха за целия ЕС, но преди всичко за България. И това трябва да си го признаем, няма защо да проявяваме лицемерие. Трябва да защитаваме националните си интереси. Нека да поддържаме добросъседски отношения с Турция, нека да търгуваме с тях и т. н., но това не означава, че трябва да сме им адвокати и да ги вкарваме в ЕС. Първо, че те не са готови и второ, при сегашното положение на нещата – при фалирала до голяма степен българска икономика, опразнени огромни райони, прогонени над милион и половина млади българи, толкова силно влияние на една протурска партия в България, това, което може да се случи, е една голяма част от българските региони, само за няколко години да си подменят етническия състав. Знаете какво означава ЕС в пълния му смисъл - свободно движение на хора. Достатъчно е няколко стотин хиляди турци да бъдат заселени тука и цели райони в България тотално ще си променят етническата карта. Което нямаше да бъде кой знае колко опасно, ако Турция беше наистина европейска държава. Само че тя още не е такава и още много години няма да бъде. Тя си има своя политика, разбираме я. Тя си иска възвръщане на влиянието в територии, които някога Османската империя е владяла.

-А има ли български партии, които към този момент нямат нищо против влизането на Турция в ЕС?
-Реално погледнато почти всички партии, които са български, осъзнават този проблем, но го премълчават.


-А БСП не се ли обяви за влизането на Турция в ЕС?
-О, БСП е част от тройната коалиция. Такива изказвания обаче идват и от ГЕРБ, което е куриозно. Нали европейските консерватори са принципно против. И европейската десница като цяло е доста резервирано настроена. ГЕРБ, може би за да спечели някой и друг глас се обявява за влизането на Турция в ЕС. Но мислите, че не осъзнават проблема ли? Абсурд. Ако не го осъзнават, трябва да са безобразно тъпи, а пък аз мисля, че там има и интелигентни хора. „Атака“, впрочем, ще има съюзници в тази своя политика. Знаете, че и френският президент Саркози, и Меркел в Германия, ако щете и в Италия са доста резервирани. Гърция пък да не говорим. Там е категорична позицията. Но има и доста други държави, които си дават сметка за опасността.


-Какво е отношението на „Атака“ към Държавна сигурност? Според много анализатори там е коренът и те всъщност са заложили бомбите.
-ДС е мит. Няма и не би могло да има такъв цялостен план, продължаващ вече 20 години, някой да го е написал и те да го следват. Няма такова нещо.


-Да, но като че ли тези хора продължават да имат голяма власт и успяват да поддържат хаос, в който налагат своите интереси. Имаме президент агент Гоце, който назначава четири конституционни съдии, благодарение на които имаме 31 противоконституционни мажоритарни депутати...
-Да, и беше далеч по-нормално да оставят осемпроцентовата бариера, защото в нея все пак има някаква логика, докато при мажоритарните кандидати, освен че те представляват един псевдомажоритарен елемент, са адски неравнопоставени. Област Варна с над 500 хиляди души население и може би 400 хиляди избиратели избира един депутат, колкото областите Видин и Смолян, които са с по 120 хиляди население и може би 100 хиляди избиратели. Значи това е 4 към 1. А ДС е голяма тема, изкуствено подклаждана, започнаха да се сипят обвинения наляво-надясно и да се лепят етикети на хора, които не принадлежат към тази част от схемата. Един малък пример е бургаският депутат Тодор Батилов, за когото излязоха данни, че бил агент на ДС. Ама чакайте бе, човекът си пише в биографията – бил е зам.-шеф на следствието в Бургас. Ами то по едно време беше част от структурите на ДС. Ама той се е занимавал с криминални престъпления, а и между другото, е бил част и от екипа разследвал атентатите от 1985 г. на групата сложила бомбите във вагона с майки и деца. Той се пенсионира, не влезе в схемите за източване и съсипване на държавата, няма връзка с групировки и съмнителни бизнесмени. Защо този човек го вкарваме в кюпа на онзи другия, който е участвал.


-„Атака“ не се обявява за лустрация, не го поставя този проблем.
-Защото вече е безсмислено. Това вече няма смисъл.


-Добре, а агент Гоце не е ли пример, че все още има смисъл.
-Това се използва като примамка за отклоняване на общественото внимание, не е основният проблем. Не е това проблемът.


-А бизнесът, който в момента контролира и политическите процеси, нали е продукт на ДС?
-Само че след толкова години по тази схема се получи следният резултат – омаскаряване на хората, които или отдавна са се оттеглили, или пък не са участвали в тези схеми, а не тези които са участвали и които ще продължат да дърпат конците. Досиетата трябваше да бъдат разсекретени още 1990-91 г. Както го направиха в Чехия, в Германия, и там да се сложат на масата и да се прочете кое как е било. Сега вече всичко е само пушилка.


Вестник ДЕСАНТ
http://www.desant.net/





Ключови думи: Бургас, СКАТ, Атака, национална, политика, етническа партия,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |