В новините
 
20.08.2009 21:15   Новината е видяна 4314 пъти
около 4 133 000 лв неправомерно теглен данъчен креди в Бургаско

На 14.08.т.г. служители на сектор «Икономическа полиция» при Областна дирекция на МВР - Бургас съвместно със служители на Райнно управление на МВР - Сунгурларе са извършили проверка на два частни дома в Сунгурларе, при която са иззети счетоводни и фирмени документи на различни фирми, доказващи участие на лицата в престъпни схеми за избягване на установяването и плащането на ДДС към бюджета - до момента е установено, че приблизителната стойност на ползвания неправомерно данъчен кредит / ДДС/ от бюджета е в размер на 4 133 000 лв.

     Механизмът на престъпните схеми е следния : фирмите се регистрират или се прехвърлят на безимотни или неграмотни лица, които не са наясно със същинската им търговска дейност. Истинските организатори на престъпните схеми, чрез така регистрираните фирми, прикриват действителните получатели на вътрешнообщностни придобивания на стоки от търговци от страни - членки на Европейския съюз, като по този начин се избягва плащането на дължимите данъци към бюджета. Засечени са и класически случаи на префактурирани фиктивни доставки, в резултат на което се ползва неправомерно данъчно предимство.

     Установено е още, че от държави - членки на Европейския съюз се внасят стоки на името на някоя от новорегистрираните фирми. В последствие внесените стоки се препродават на трети лица в България. За да може вносителите на стоки да внасят и плащат дължимото ДДС / пълно или частично/ за извършените сделки, управителите на тези фирми си набавят фалшиви фактури за разход от други фирми в България, с цел да се покрие дължимото ДДС, като се декларират пред органите на НАП насъществуващи и нереални сделки. В други от случаите дружествата се препродават на трети лица, като след продажбата на фирмата стоките, които все още са нейна собственост се препродават, но сделките не се декларират впред НАП за да не се плаща ДДС, а и защото управителят на дружеството е вече сменен.

     Работата по случаите продължава от служители на сектор «Икономическа полиция» при Областна дирекция на МВР - Бургас, като се извършват проверки на територията на други ОДМВР в страната.

      




Ключови думи: Икономическа полиция, Областна дирекция, фирми, схеми, неправомерно, престъпни лица, ДДС,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |