В новините
 
21.09.2010 08:57   Новината е видяна 5730 пъти
Третият Черноморски туристически форум – Варна 2010 е на тема „Културният туризъм – бъдещето на България”
От 23-25 септември 2010 г. Варненска туристическа камара, Община Варна и Министерство на икономиката енергетиката и туризма организират Черноморски туристически форум – Варна 2010 на тема „Културният туризъм – бъдещето на България”. Съорганизаторите на форума са Сдружение „Култура и туризъм на Българския североизток”, Регионален исторически музей Варна и с любезното съдействие на Фестивален и конгресен център – Варна. Форумът се провежда под патронажа на министъра на икономиката, енергетиката и туризма – Трайчо Трайков и министъра на културата – Вежди Рашидов.

Във форума ще участват представители на страните от Черноморския Еврорегион – държавни институции, неправителствени организации, културни и научни институти, висши училища, общини и фирми. На официалното откриване на форума участниците ще поздрави доц. д-р Марин Нешков, председател на ВТК, заедно с приветствие и благословение от Варненски и Великопреславски митрополит- д-р Кирил.

В първия блок на форума – „Предизвикателства пред културния туризъм” ще бъде представен Стратегическия план за развитие на културния туризъм в България от представители на Министерството на културата и Н.П. г-н Стефано Бенацо – посланик на Италия; „Културният туризъм в туристическата политика на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма; „Туристическата валоризация на културно-историческото наследство в България” от проф. д.и.н. Николай Овчаров; „Предизвикателства пред туристическата индустрия в сектор „Културен туризъм” от доц. д-р Марин Нешков и др. Във форума тази година ще участват представители на посолствата на Италия, Алжир, Естония, Южна Африка.

Във втория блок на Черноморския туристически форум – Варна 2010 „Добри практики на културния туризъм в България” презентации ще направят различни общини, сдружения и музеи. Участниците в събитието ще разгледат Регионалния исторически музей във Варна и ще видят аудиовизуалния спектакъл „Легенди от Аладжа манастир”.




Ключови думи: Варна, туризъм, туристически, Черноморски, България,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |