В новините
 
28.03.2024 13:42
Търсене
 
 
30.10.2010
31 Октомври - Ден на Черно море
Обявен през 1996 г. в Истанбул, Турция, на срещата на министрите на околната среда на България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Целта е да се привлече вниманието на обществеността върху усилията за спасяването на Черно море. Международният ден на Черно море 31 октомври 2010 г. отбелязва годишнината от подписването през 1996 г. на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона. Отчитайки сериозното влошаване на екологичното здраве на Черно море, шестте държави — България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна — подписват през април 1992 г. в Букурещ Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване (Букурещката конвенция), която представлява правна и дипломатическа платформа за съвместни действия.
25.10.2010
Днес е последният концерт в България на рок легендите SCORPIONS
рок величията Scorpions ще разтърсят столичната зала Фестивална по покана на АРТ БГ. Шоуто на Scorpions у нас е включено в голямото им световно турне Get Your Sting and Blackout World Tour 2010/2011, с което немските рок легенди се сбогуват със своите фенове и ще преустановят своята концертна дейност. Грандиозната обиколка на Scorpions, продължаваща цели две години, ще премине през Германия, Швейцария, Франция, САЩ, Канада, Бразилия , Мексико и много други дестинации, към които предстои да бъдат добавяни и нови дати. Прощалният концерт на легендарните музиканти от „Scorpions” ще започне от 19 часа на стадион „Академик-Плиска“, съобщиха организаторите на концерта. Музикантите ще свирят за четвърти и последен път в България, защото сегашното им турне е прощално и след него групата прекратява участията си. Вчера се състоя и пресконференция на музикантите от „Scorpions”. Последният концерт на Scorpions, трябваше да се състои на 9 октомври, но бе отложен за днес заради влошеното здравословно състояние на вокалиста и фронтмен на групата Клаус Майне.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |