В новините
 
01.05.2024 22:32
Търсене
 
 
30.08.2010
Полицията се намесва в скандал с чешки туристи
На 29.08.т.г. около 00.45 ч. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за възникнал скандал в бистро «Иваново ханче», разположено в кв. «Сарафово», между собственичката на заведението – 63 годишна жена и чешки турист. Констатирано е, че около 23.00 ч., след употреба на алкохол част от групата чехи – клиенти на заведението си тръгнали, като в бистрото останали само двама от тях. В предвид късния час, собственичката ги помолила да си платят сметката, за да затвори бистрото, но чехите отказали да напуснат, като поискали да направят друга поръчка. След получения отказ единия от туристите – М.П., 40 годишен от Прага, започнал да буйства, заплашил собственичката и сервитьорката, след което с ръка счупил стъклопакета на входната врата. Своевременно дошлите на мястото на инцидента полицейски служители предотвратили разрастване на скандала, като отвели М.П. в Дома за временно настанянване на пълнолетни лица – Бургас. Стойността на нанесената от туриста щета по завадението е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.
09.08.2010
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 08 август 2010
На 07.08.2010 г. около 11.30 ч във Второ РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 79-годишен мъж, че два часа по-рано пред сградата на новата поща е бил заговорен от непознат мъж, който му се представил за негов бивш колега. Няколко минути по-късно към тях приближил млад мъж, който заявил, че провежда рекламна кампания на известно фирма за млечни продукти. Двамата мъже убедили тъжителя да участва в “рекламна игра” и като го въвели в заблуждение му отнели 200 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Бургас. На 07.08.2010 г. в 4.50 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от диспечер на частна охранителна фирма за извършен грабеж в магазин на ул. “Христо Ботев”. При извършената проверка на място е установено, 21-годишната служителка в обекта заявила, че около 4.30 ч на същата дата в магазина влязъл млад мъж с маска на главата. След като заплашил продавачката с пистолет, мъжът отнел наличния оборот от 192 лв. и избягал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Бургас.
01.02.2010
Ученици и бивши учители обсъдиха традициите и историята на своето училище
Ученици и бивши учители от ОУ „Христо Ботев” в бургаския квартал Победа обсъдиха традициите и историята на своето училище. Срещата бе част от проекта за обогатяване извънкласните занимания на учениците „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”. 30 деца от 4 до 8 клас членуват в клуба, зает със задачата да представи символите, обичаите и традициите на своето училище. Малчуганите посрещнаха с цветя и стихотворения учителите на своите родители, след което представиха настоящия училищен живот, изучаваните предмети, проектите, в които участват и празниците, които честват. С мултимедийна презентация, изработена от самите тях, децата показаха как училището им се е променяло през годините, танците и песните, които изучават. Учителите на свой ред разказаха своите спомени за двора на училището, сутрешната гимнастика преди първия звънец, учебните занятия и в съботния ден, празнуването на тържества като Коледа, Нова годин, Първа пролет, 8 март и др.
28.01.2010
Организирана престъпна група, ръководена от 39 годишния Христо Иванов - по прякор Ицо Оризарския, част от неутрализирана група на Димитър Желязков - Очите, е неутрализирана
Организирана престъпна група, ръководена от 39 годишния Христо Иванов - по прякор Ицо Оризарския, част от неутрализирана група на Димитър Желязков - Очите, е неутрализирана в началото на седмицата, съобщиха на нарочна пресконференция днес Директорът на ОДМВР Бургас - Милен Димитров и Окръжен прокурор - Калина Чапкънова. Групата е задържана в резултат на проведени активни осем месечни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия от служители на сектор «Борба с организираната престъпност» към ОДМВР - Бургас и Окръжен Следствен Отдел под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура. Ядрото на формированието, действащо на територията на курортен комплекс Слънчев бряг и региона, е изградено от шестима души, като ръководител е бил 39 годишния Христо Иванов / същият въпреки че има криминална регистрация за грабеж, не е осъждан/.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |