В новините
 
29.03.2024 10:24
Търсене
 
 
13.09.2010
ОПТИМИСТИЧЕН СТАРТ ЗА АЙТОСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ
С близо 50 първокласника повече ще стартира новата учебна година в община Айтос. Броят на учениците, които ще се обучават в общо осем учебни заведения в общината е 2 562-ма. От Дирекция „Образование” в Община Айтос съобщават, че готовността на детските градини и училищата за новата учебна година е много добра. Оптимистично начало за айтоския образователен старт е фактът, че паралелките, предвидени по план са запълнени, групите в детските градини пък са буквално препълнени. Във всички учебни заведения са извършени ремонти, което е доказателство, че директорите от община Айтос успяват много отговорно да управляват делегираните бюджети и освен за заплати и издръжка на училищата, отделят средства и за по-добрите условия в класните стаи. Подменят се дограми, прави се вътрешно боядисване, ремонтират се отоплителните инсталации, сервизните помещения и т.н. Преди първия училищен звънец всички ремонти са приключени, съобщават още от просветната администрация. И шестте общински детски градини със своите филиали в населените места се готвят да открият новата учебна година на 15 септември. В продължение на две години всички детски заведения в община Айтос бяха основно ремонтирани по проекти и програми. През това лято имаше само частични ремонти и препокриване на покривите, заради дъждовете и бурите. В момента се обновяват и съоръженията на детските площадки в дворовете на детските градини в Айтос. Все още няма официален нормативен документ на МОМН за задължително целодневно обучение на първокласниците, но в айтоските училища вече имат нагласи и се опитват да създадат условия, там където такова обучение може да се осъществи. Но в част от учебните заведения на територията на общината, това за сега не може да случи, тъй като не навсякъде има изградена база за столово хранене, е позицията на образователната дирекция.
01.09.2010
В Бургас ще се проведе Национална кръгла маса по проблемите на транспорта
На 2 Септември 2010 г. от 13:00ч. в гр. Бургас в сградата на областна администрация Бургас ще се проведе Втората „Национална кръгла маса” с тема „Транспортните проблеми в България – подобряване на националната пътната инфраструктура и превръщането на транспорта в икономически стабилен, удобен и екологично устойчив. Законодателни рамки и казуси”. Кръглата маса се провежда под егидата на г-н Мариян Костадинов – областен управител на област Габрово, с любезното домакинство на областния управител на област Бургас г-н Гребенаров и с организационното съдействие на „Агенция за транспортни проучвания и прогнози” София, „Лирекс БС”, АОЮЦР Хебър и община Белово. В мероприятието ще вземат участие 17 областни управители и представители на МВР, МРРБ, МТИТС, АПИ и ИААА. Тургаме една доста стара снимка на Областна Управа.
19.08.2010
Ползите от многообразието за едно по-силно общество
Не пропускайте да се насладите на уникалното многообразие от танци и музика. На 21 и 22 август, 5-ят Национален фестивал на етносите – "България за всички", ще посрещне етнически групи и култури от цяла България. Организиран съвместно от Община Варна, читалище "Христо Ботев" и с подкрепата на Министерството на културата, фестивалът цели да изтъкне предимствата на етническото и културното многообразие в нашето общество, показващи красотата на традициите на различните етнически групи. Европейската комисия със своята кампания "За различността. Против дискриминацията.” подкрепя фестивала, на който различни етнически групи имат възможност да празнуват собствените си традиции, като в същото време приветстват различните, независимо от техния расов или етнически произход, религия или убеждения, увреждане, възраст или сексуална ориентация.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |