В новините
 
28.03.2024 23:39
Търсене
 
 
14.05.2010
Спасовден в Бургас бе посрещнат с „Пъстра трапеза”
Бургас стана домакин на фестивалът „Пъстра трапеза на гости в моя град”, който се провежда за първи път тук. Събитието съвпадна и със Спасовден, който е професионален празник на хлебопроизводителите и сладкарите. По традиция всяка година на площад „Тройката” се провежда изложение на хлебопроизводители и сладкари от целия регион, но този път Бургас се превърна в кулинарна арена и обхвана всички сфери на гастрономията. От името на Община Бургас, фестивала откри Стефан Дубаров – директор на Териториална Дирекция „Приморие” и Павлин Петров – председател на асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите. Официални гости на събитието, а впоследствие и журиращи в конкурсната програма бяха Димитър Людиев – председател на федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, Костантин Луков – зам. председател на ОбС Бургас и инж. Янка Маркова – технолог в Община Бургас. Фестивалът е единствен по рода си в България и включва в себе си богата фолклорна програма, конкурс за рисунка на кулинарна тематика и кулинарна изложба, на която всеки заявил участие, може да покаже готварските си умения.
18.03.2010
Танц през МАРТ
През Март ДЮН/Танц БГ ще представи пред бургаската аудитория 3 танцови продукции, предназначени за различни аудитории и възраст. Като начало на танцовия Март, На 21 Март, от 18.00 ч., в зала 1 на Младежки Културен Център, Компания ДЮН представя най-новият си спектакъл, озаглавен ИГРА НА ЕНЕРГИЯ Спектакълът интерпретира идеята за пътя на Енергията през тялото, съзнанието и чувствата. Зрителите са разположени в кръг, а танцьорите пренасят, хвърлят и обиграват в пространството един портокал, символизиращ Енергия, Мисъл и Чувство. Хореографията на постановката е дело на Петя Стойкова със съдействието и интерпретацията на танцьорите. Музиката е на великият Йохан Себастиян Бах, в изпълнение на бургаският виолончелист Лъчезар Каприев. Компания „ДЮН” ще представи ИГРА НА ЕНЕРГИЯ през Април и пред софийска аудитория, в рамките на фестивала за съвременен танц „Антистатик”. На 25 Март, от 19.30 ч., в залата на НХК, ДЮН/Танц БГ ви кани на Концерт-Спектакъл „4 години Танцово студио „ДЮН” и раздаване на ежегодните награди „ДЮНЕР”. Спектакълът ще представи в сценичен вид танцовите часове на Студио ДЮН - Салса, Регетон, Народни танци, Танцова Аеробика, Йога, Капоейра, Съвременен танц и Ориенталски танци. Специален гост на събитието ще бъде Балет „РУЖ”. Ежегодните награди „ДЮНЕР” се присъждат от основателите на Студио „ДЮН” на най-изявените си и преданни посетители. Наградата е символична и представлява специално изработена статуетка с инициалите на Студиото. Номинациите са в индивидуално подбрани категории и са озаглавени с чувство за хумор. Най-интересните от тях са: Най-добра хоротропка и Куйрук хоротропец, Мис гиричка, Дързост и сексапил, Универсален боец и др.
04.02.2010
"Лига на разказвачите" се създава и в Бургас
Всеки човек има истории, които разказва оживено на своите близки, приятели и познати. Всеки изпитва огромно удоволствие, когато останалите го слушат с интерес. Някои хора просто умеят да разказват увлекателно, а на други им е в кръвта (природата). Около нас е пълно с истории, които не заслужават да останат несподелени. Тази седмица желаещите да се превъплътят в ролята на разказвачи имат възможността да го направят пред публика и жури, които да оценят техните истории. „Грууви бар” е първото място в Бургас, където ще се проведе „Лига на разказвачите”. Датата на прощъпулника е 06.02.2010 г. - събота. Записването на участниците става в „Грууви бар”, най-късно до 05.02.2010 г. Темата е - „Страх от…”. Всички участници разполагат с 5 минути, в които да разкажат своята история по зададената тема. Историите ще бъдат оценявани от жури и публика, като призьорите ще получат и награди. Наградата на журито е парична, в размер на 200 лв., а публиката ще осигури за фаворита си бутилка качествено уиски. С трудната задача да определят коя е най-атрактивната история ще се заемат Катя Атанасова - основател на „Лигата на разказвачите” и позната на публиката от списанията „Капитал Лайт”, „Его” и др., популярният български писател Радослав Парушев и Вълчо Чолаков – общински съветник от Бургас и председател на СДС-Бургас – ценител на добрия разказ. Водещ ще бъде познатият от малкия екран Димитър Павлов. „Лига на разказвачите” е формат, който е доста популярен в столицата и големите градове на България, но за пръв път се представя пред бургаска публика. Надеждите на организаторите са събитието да се превърне в традиция.
01.02.2010
Избраха проекта за паметник на поетесата Петя Дубарова
Вече е ясно как ще изглежда паметника на поетесата Петя Дубарова в Бургас. След 2 седмици гласуване в интернет и двудневни обсъждания на журито, в които участваха и авторите на идейните концепции, днес /28 януари/ бе обявен победителят в конкурса за паметник на именитата поетеса. Проектът бе избран сред 24 творби на скулптори от цялата страна. Той е дело на бургаския автор Радостин Дамасков /1-ви в гласуването с 1403 гласа и журито/ и „отразява най-точно духовността на Петя”. Това сподели майката на поетесата Мария Дубарова по време на пресконференция, провела се в градската художествена галерия „Петко Задгорски”, в която са изложени всички участващи в конкурса произведения. В срещата взеха участие кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, членовете на журито и представители на инициативния комитет за изграждане паметник на Петя Дубарова.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |