В новините
 
29.03.2024 08:22
Търсене
 
 
01.09.2010
В Бургас ще се проведе Национална кръгла маса по проблемите на транспорта
На 2 Септември 2010 г. от 13:00ч. в гр. Бургас в сградата на областна администрация Бургас ще се проведе Втората „Национална кръгла маса” с тема „Транспортните проблеми в България – подобряване на националната пътната инфраструктура и превръщането на транспорта в икономически стабилен, удобен и екологично устойчив. Законодателни рамки и казуси”. Кръглата маса се провежда под егидата на г-н Мариян Костадинов – областен управител на област Габрово, с любезното домакинство на областния управител на област Бургас г-н Гребенаров и с организационното съдействие на „Агенция за транспортни проучвания и прогнози” София, „Лирекс БС”, АОЮЦР Хебър и община Белово. В мероприятието ще вземат участие 17 областни управители и представители на МВР, МРРБ, МТИТС, АПИ и ИААА. Тургаме една доста стара снимка на Областна Управа.
16.08.2010
Несебър избра своята кралица
Вечерта преди 15 август ще се помни дълго, защото Несебър избра своята кралица. Красиво събитие превърна амфитеатъра в стария град в интернационална сцена на радост и емоция, където всички кандидатки за титлата имаха възможност да изявят своя талант и потенциал. За втора поредна година Община Несебър организира конкурс за красота наречен “Кралица Несебър”. Измежду многото хубавици журито имаше нелеката задача да отличи най-красивата дама и нейните подгласнички. Кандидатките за короната първо се представиха пред публиката, след това дефилираха в спортно облекло, символизиращо съпричастността към идеята за Зелен Несебър, а в последния, трети кръг, блеснаха в красиви вечерни тоалети. Перфектната организация, превърна състезанието в истински спектакъл, като в паузите между кръговете, публиката аплодираше горещо музикални изпълнения на айдъла Митко Атанасов.
09.08.2010
Над 200 арт творби участват във форума за съвременно изкуство „Приятели на морето”
160 автора от цялата страна с общо 208 творби участват в тазгодишното издание на Националния конкурс за живопис, графика и скулптура „Приятели на морето”, организиран от Община Бургас, Дружеството на художниците и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски”. Възникнал преди повече от 40 години, това е един от най-престижните арт форуми в България, даващи възможност за изява на съвременните творци. Най-добрите произведения традиционно ще бъдат представени в изложба, която ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Бургас от 21 август до 16 септември в Галерията на СБХ-Бургас и БХГ „П. Задгорски”. Вече са известни и имената на победителите в конкурса. Те бяха избрани миналата седмица след заседание на жури, съставено от видни български художницис председател Стоян Цанев.
08.07.2010
ЗАПОЧНАХА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПРОУЧВАНИЯ ЗА ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА ЗОНА ЗА ОБЩЕСТВЕН ДОСТЪП-БУРГАС
Проектът има многофункционална роля по отношение подобряване на градската среда чрез отворяне към морето. Проектира се обединяваща визия за територията между пристанището, ж.п. гарата и Приморския парк на площ от около 600 000 кв.м.
Анкета СУПЕР БУРГАС
Предвижда се осигуряване на свободен достъп в зоната от черноморския фар до ЖП и автогара. Предстои изграждане на комплексен интермодален терминал (в една точка събрани всички видове транспорт - мобилен, железопътен и морски). „Отварянето” на трите пространства /Морска,ЖП и Автогара/ ще предостави нови възможности: ● развитие на морския туризъм ● увеличаване на туристическия поток чрез привличане на посетители за круизен туризъм, ● увеличаване на броя, видовете и качеството на услугите за граждани и гости на Бургас, ● бизнес услуги на територията на трите гари, като митнически, гранични, агентски, брокерски, куриерски, пощенски, финансови и културно-развлекателни, ● изграждане на инфраструктура, подпомагаща развитието на туризма, ● хармонично и балансирано развитие и взаимодействие между пристанищните райони и градските зони; ● опазване околната среда. За изграждане и опериране на зоната през 2009 г. е учредено акционерно дружество, което включва като акционери „Български държавни железници" ЕАД, Държавно предприятие „Национална компания Железопътна инфраструктура", „Пристанище Бургас" ЕАД, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура" и Община Бургас.
07.05.2010
ПРОЛЕТ 2010 с изненади за изложители и посетители
Международният пролетен панаир ще изненада и изложителите, и посетитeлите със своите нови инициативи. Най-авторитетното изложение на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив. Той посреща своята 30-та годишнина с нов формат - „Бизнесът среща бизнеса“. Промяната е подсказана от фирмите участници, за да се акцентира върху по-активните бизнес контакти, а не толкова върху крайните клиенти. Това беше оценено като много подходящ ход от Борда на директорите на ЦЕНТРЕКС, който заседаваше в Пловдив на 30 април. Негови представители заявиха, че стъпката е изключително полезна за бизнеса, защото такава е световната тенденция в панаирната индустрия. Тя дава и повече пазарни шансове във времето на кризата.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |