В новините
 
28.03.2024 22:09
Търсене
 
 
16.08.2010
Несебър избра своята кралица
Вечерта преди 15 август ще се помни дълго, защото Несебър избра своята кралица. Красиво събитие превърна амфитеатъра в стария град в интернационална сцена на радост и емоция, където всички кандидатки за титлата имаха възможност да изявят своя талант и потенциал. За втора поредна година Община Несебър организира конкурс за красота наречен “Кралица Несебър”. Измежду многото хубавици журито имаше нелеката задача да отличи най-красивата дама и нейните подгласнички. Кандидатките за короната първо се представиха пред публиката, след това дефилираха в спортно облекло, символизиращо съпричастността към идеята за Зелен Несебър, а в последния, трети кръг, блеснаха в красиви вечерни тоалети. Перфектната организация, превърна състезанието в истински спектакъл, като в паузите между кръговете, публиката аплодираше горещо музикални изпълнения на айдъла Митко Атанасов.
07.11.2009
Национална научнопрактическа конференция Образованието – лек за икономическата криза” , организирана от СБУ и Фондация „Конрад Аденауер”
В условията на световна финансова и икономическа криза, която сериозно влияе върху икономическото и социалното развитие на България, се налага преосмисляне на политиката и отношението към образованието и продължаване на реформите с по-бързи темпове. Развитието на системата на образование и обучение в нашата страна трябва да има като ясен ориентир и основа за определянето на приоритетите няколко основополагащи документа на ЕС – Лисабонската стратегия от 2000 г. за изграждане на икономика, основана на знанието, обновената Лисабонска стратегия (2008-2010 г.) за икономически растеж и заетост, Програмата за действие за учене през целия живот 2007-2013, Съобщението на Европейската комисия ”Нови умения за нови работни места”, Работната програма „Образование и обучение 2010 г.”, Болонската декларация за изграждане на Европейско пространство за висше образование, Стратегическата рамка за европейско сътрудничество в областта на образованието и обучението - 2020, приета през май тази година и редица други.
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
13.09.2009
Посещение на представители от Регион Абруцо /Италия/ в Община Малко Търново
На 14 септември 2009 г. на четиридневно посещение в Община Малко Търново пристига шестчленна делегация с представители на администрацията на град Акуила, регион Абруцо – Италия. Визитата е част от проект „Изграждане на партньорска мрежа между Община Малко Търново /България/ и регион Абруцо /Италия/”, BG161РО001/4.2-01/2008/019, изпълняван от община Малко Търново в партньорство с регион Абруцо и Бизнес център Малко Търново. Безвъзмездната финансова помощ е предоставена по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. и съфинансирана от Европеския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Целта на проекта е да стимулира местните иновации и обменът на най-добри практики на европейско междурегионално ниво в области като създаване на модели за междуобщинско сътрудничество, развитие на туризма и маркетинг на дестинациите. За установяването на трайни партньорски отношения са предвидени поредица от дейности, сред които изграждане на виртуална информационна мрежа между двата региона, изготвяне на Бенчмаркинг анализ в областите развитие на туризъм и маркетинг на дестинациите, акцент върху по-значимите културни и природни атракции, обобщаване на добрите практики, насърчаване и развитие на междуобщинското и междурегионално сътрудничество. Проведеният анализ и събраната информация ще служат за координиране действията на община Малко Търново по приоритетните теми и за намиране на решения, подпомагащи бъдещото й развитие чрез ползване опита на регион Абруцо. На базата на общите тематични интереси партньорите ще имат възможност да осъществят иновативни подходи, подпомагащи развитието им в изследваните области. Проектът е на стойност 212 843 лв. и предвижда още изработване на две иновационни стратегии - Маркетингова стратегия за развитие на туризъм в Община Малко Търново и Стратегия за насърчаване и разработване на модели за междуобщинско сътрудничество. Повишаването на капацитета и квалификацията на служители в община М. Търново по приоритетните теми ще се осъществи чрез обучение в регион Абруцо, насрочено за началото на м. април 2010 г. Предвид новите отговорности, поемани от българските общините в резултат на процесите на децентрализация, създаването на международни партньорски мрежи и използването на опита на другите страни-членки на Европейския съюз придобиват все по-голямо значение. Сътрудничеството в рамките на европейската територия ще повиши информираността и знанията на българските граждани за европейските политики и ценности.
25.07.2009
Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда
„Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда”, приети от Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Разработените от Асоциацията на индустриалния капитал в България антикризисни мерки ще бъдат предоставени в понеделник, 27 юли 2009 година, на председателя на 41-то Народно събрание г-жа Цецка Цачева, на председателите на парламентарните групи в 41-то Народно събрание г-н Цветан Цветанов (ГЕРБ), г-н Сергей Станишев (Коалиция за България), г-н Ахмед Доган (ДПС), г-н Волен Сидеров (”Атака”), г-н Мартин Димитров (Синята коалиция), г-н Яне Янев (РЗС), както и на номинираните за премиер г-н Бойко Борисов, за вицепремиер и министър на финансите г-н Симеон Дянков и на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |