В новините
 
29.03.2024 08:40
Търсене
 
 
16.10.2010
Апостол Карамитев
Големият бургаски артист, Апостол Карамитев, щеше да получава на 17 Октомври поздрави от приятели, колеги и близки. Днес е останал само споменът за театралния чародей Апостол Карамитев, избелелите снимки, лентите с великолепните му ексцентрични и трагикомични завоевания на малкия и големия екран, както и ролите му от радиото. Не е много, но се оказва, че за талант като Карамитев и това е достатъчно, за да остане сред най-големите фигури в националната ни култура и изкуство. Апостол Карамитев е роден на 17.10.1923 г. в Бургас. Завършил е актьорско майсторство във ВИТИЗ. Ученик на Б. Дановски, той специализира режисура в Москва, Ленинград, Прага и Варшава. Дебютира във филма „Утро над родината” (1951 г.). Играе в: „Любимец 13” (1958 г.), „Специалист по всичко” (1962 г.), „Рицар без броня” (1966 г.), „Бялата стая” (1968 г.), „Сватбите на Иван Асен” (1975 г.) и много други. Карамитев участва в първото българско цирково вариете, обикаля страната с рецитали на народни песни и приказки от Каралийчев, занимава се и с театрална режисура.
26.08.2010
Световният фолклор отново е в Бургас
С пъстроцветно дефиле на 11 фолклорни състава от 10 държави по централните бургаски улици, бе открито 38-мото издание на Международния фолклорен фестивал. За първи път в 45-годишната история на фестивала зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева издигна официално неговото знаме на сцената в Летния театър. Самият флаг беше внесен през централния вход на театъра под аплодисментите на пубиката. Силно аплодирани бяха и гостите от фолклорен ансамбъл „Тракия Пловдив”, които доказаха, че съвсем заслужено получават наградата „Нестинарка” - за цялостен принос в развитието и популяризирането на българския танцов и песенен фолклор в страната и чужбина. В следващите дни на фестивала жителите и гостите на Бургас могат да се насладят на песните и танците на фолклорни състави от Башкортостан, Босна и Херцеговина, Грузия, Румъния, САЩ, Словакия, Сърбия, Турция и Япония, както в Летния театър от 20.00 ч., така и на откритата сцена пред Общината от 19.00 ч.
22.08.2010
„ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ” ТРЪГНАХА ОТ ЦАРЕВО С МУЗИКА И ОГЪН
С огън, музика и танц беше вдигната завесата на петия младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” на 21 август. Небето над град Царево се обагри от уникалното огнено шоу, а аплодисментите на публиката сложиха началото на една десетдневка, която ще бъде изпълнена с много изкуство, театър, музика и танц – чак до 29 август, когато е и официалното закриване на фестивала, отново в град Царево. Официалната церемония по откриването бешепочетена от вицеконсула на Руската федерация във Варна Владимир Чертков, който сам призна, че остава без думи пред таланта на децата, дошли от цяла България, Франция и Русия да радват жителите и гостите по Южното ни Черноморие. От сцената поздравленията си към участниците и жителите на общината отправи и кметът на Царево Петко Арнаудов.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |