В новините
 
19.03.2024 09:21
Екология, Здравеопазване
 
 
04.12.2010
Благотворителна изложба в полза на децата от дом за сираци Св. Николай в Нови Хан
На 9 декември от 19.00 ч. в Арт Галерия АНИМА на ул. „Любен Каравелов”, 58 ще бъде открита изложба с повече от 100 оригинални графики и литографии, които са част от личната колекция на д-р Ернст Юде, председател на Германско-българското дружество „Кирил и Методий” във Франкфурт. Събитието е под патронажа на Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална република Германия в България. Изложбата е озаглавена “Съвършенство в черно и бяло” и приканва да ограничим черното в полза на бялото и подкрепим добрите дела. Замисълът на д-р Юде е реализираните приходи от продажба да отидат в полза на Дом за сираци “Св. Николай” при манастир “Св. Троица”, с. Нови Хан. На откриването ще бъде представен документалният филм за Отец Иван и неговите деца с режисьор Джеки Стоев.
27.11.2010
НОВИТЕ ЗАВИСИМОСТИ ИЗИСКВАТ ИЗЦЯЛО НОВ ПОДХОД ЗА БОРБА С ТЯХ
Информационните кампании за превенция на употребата на амфетамини нямат ефект, ако не използват новите медии, за да достигнат до младите хора Употребата на амфетамини сред младите хора и непрекъснатата поява на нови синтетични наркотици, които се продават легално в Интернет пространството са сериозен проблем, който изисква качествено нов подход за преодоляването му. Това изисква обединение на всички – държава, международни организации, гражданско общество, медии. Около това становище се обединиха експерти от цяла Европа, които присъстваха на международната конференция „Нови медии, нови наркотици, нови зависимости” - заключително събитие по проект „Пристрастени към живота - международна информационна кампания за превенция и намаляване рисковете свързани с употребата на амфетамини”. Панелните дискусии се концентрираха върху теми като: нарастващата употреба на амфетамини сред младите хора в Европа; новите зависимости в модерния свят, включително интернет зависимост, зависимост от технологиите и др.; ролята на медиите и нуждата от адекватно отразяване на проблема; доколко ефективни са информационните кампании срещу употребата на наркотици и др. Кампаниите за превенция на употребата на амфетамини е необходимо да се променят и да се научат да „говорят” на езика на младите – езикът на Интернет, You tube, социалните мрежи като Фейсбук, Twitter и на форумите, бе сред основните тези на д-р Цвета Райчева, директор на Националния център по наркомании. - Това е една нова реалност, на която ние не можем да не обърнем внимание и да си зададем въпроса защо тийнейджърите предпочитат нея пред другата реалност. Зависимостта не е само от наркотиците. Тя има различни имена и различни лица” – каза тя. Необходим е качествено нов подход, концентриран върху модерни послания, близки до младите, информация без наставления, акцент върху използването на Интернет и социалните мрежи, работа с учениците в училище и с родителите им, които много често не знаят какво правят децата им в Интернет, стана ясно още на конференцията.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |