В новините
 
19.03.2024 08:52
Екология, Здравеопазване
 
 
30.10.2010
31 Октомври - Ден на Черно море
Обявен през 1996 г. в Истанбул, Турция, на срещата на министрите на околната среда на България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Целта е да се привлече вниманието на обществеността върху усилията за спасяването на Черно море. Международният ден на Черно море 31 октомври 2010 г. отбелязва годишнината от подписването през 1996 г. на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона. Отчитайки сериозното влошаване на екологичното здраве на Черно море, шестте държави — България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна — подписват през април 1992 г. в Букурещ Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване (Букурещката конвенция), която представлява правна и дипломатическа платформа за съвместни действия.
27.10.2010
Представиха бургаски екопроекти на конференция на ЕС
Пред 150 участника от 45 града от Източна Европа, Кавказките републики и Централна Азия заместник - кметът Атанаска Николова изнесе презентация, показваща инициативите на Бургас по посока справяне с климатичните промени. Представени бяха проектите на Община Бургас за подобряване на енергийните характеристики на многофамилни жилища и обществени сгради /училища, административни, културни институции/; проект за Интегриран градски транспорт, вкл. изграждане на велоалеи и подмяна на автобусния автопарк с такъв, който замърсява по-малко околната среда; поставяне на автономно улично осветление, ползващо слънчева енергия; сформиране на Консултативен съвет за устойчиво енергийно развитие и разработване на дългосрочна енергийна стратегия на община Бургас; провеждане на обществени кампании като Седмица на екологията, Деня без автомобил, отбелязване на Международния ден на земята, Деня на околната среда, др.
13.10.2010
БЪЛГАРИ И НОРВЕЖЦИ ЗА ПО-УСПЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПАРК „СТРАНДЖА”
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) продължава серията от семинари и обучения за местните хора и институциите в района на Странджа. След успешния семинар в края на септември за местни предприемачи в с. Бръшлян, на 14 и 15 октомври 2010 в хотел „Атаген” в Бургас ще се проведе семинар не тема „Съвместно управление и разрешаване на конфликти в Природен парк „Странджа”. В него ще участват представители на най-важните институции, които имат отношение към територията на Странджа – Дирекцията на Природния парк, МОСВ, Общините Царево и Малко Търново, Районната Дирекция погорите – Бургас, РИОСВ – Бургас, Областна администрация Бургас, Държавните горски стопанства в Царево, Малко Търново, Звездец и Кости, Държавно ловно стопанство Граматиково. Повечето от тези представители взеха участие в едно от учебните пътувания до Норвегия, организирано от БФБ.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |