В новините
 
28.03.2024 14:36
Търсене
 
 
08.02.2011
Жул Верн - една подсказка от Google
Жул Верн се е родил на днешната дата преди 183 години в Нант, Франция. Той е една от личностите, чиито предсказания, да ги наречем фантазии, се сбъдват. У нас той е познат с романите си, чиито герои и main lines, в мислите ни са нарицателни. Жул Верн е автор на пиеси, либрета за оперети, разкази и на 65 романа. Романите на Жул Верн са изградени върху внимателно проучени научни факти и теории. Той предвижда много научни постижения, включително пътуване в Космоса, пътуване под вода, управляеми ракети. Общоприето мнение е. че той е един от бащите на научната фантастика. По образование Жул Верн е юрист, но всеизвестен факт е, че правото не е неговото амплоа, или по-скоро е временен източник на прехрана. За съжаление днес децата и младите хора познават героите му и техните приключения най-вече от анимационните филми.
30.10.2010
31 Октомври - Ден на Черно море
Обявен през 1996 г. в Истанбул, Турция, на срещата на министрите на околната среда на България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Целта е да се привлече вниманието на обществеността върху усилията за спасяването на Черно море. Международният ден на Черно море 31 октомври 2010 г. отбелязва годишнината от подписването през 1996 г. на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона. Отчитайки сериозното влошаване на екологичното здраве на Черно море, шестте държави — България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна — подписват през април 1992 г. в Букурещ Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване (Букурещката конвенция), която представлява правна и дипломатическа платформа за съвместни действия.
22.08.2010
„ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ” ТРЪГНАХА ОТ ЦАРЕВО С МУЗИКА И ОГЪН
С огън, музика и танц беше вдигната завесата на петия младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” на 21 август. Небето над град Царево се обагри от уникалното огнено шоу, а аплодисментите на публиката сложиха началото на една десетдневка, която ще бъде изпълнена с много изкуство, театър, музика и танц – чак до 29 август, когато е и официалното закриване на фестивала, отново в град Царево. Официалната церемония по откриването бешепочетена от вицеконсула на Руската федерация във Варна Владимир Чертков, който сам призна, че остава без думи пред таланта на децата, дошли от цяла България, Франция и Русия да радват жителите и гостите по Южното ни Черноморие. От сцената поздравленията си към участниците и жителите на общината отправи и кметът на Царево Петко Арнаудов.
15.03.2010
Презентираха проекта „Набуко” пред държавни и местни власти в Област Бургас
Със съдействието на областния управител Константин Гребенаров се проведе работна среща, по време на която Химкомплект-инженеринг” АД, гр. София – изпълнител на „Проект за изграждане на газопровод „Набуко” на територията на Република България презентира проекта пред заинтересованите страни. Сред тях са кметовете на общините Средец и Сунгурларе, през чиито землища ще преминава газопроводът. От Областна администрация Бургас в срещата взеха участие Константин Гребенаров и заместничката му Златина Дукова, служители от администрацията, също така представители на ВИК, EVN, Общинска поземлена комисия гр. Сунгурларе и гр. Средец, „Напоителни системи” ЕАД, както и директорите на РИОСВ, РУГ - Бургас, Областно пътно управление, Противопожарна служба и Областна дирекция „Земеделие”.
20.01.2010
Новият бюджет на Бургас – по-скромен, но амбициозен
Кметът на Бургас Димитър Николов очерта основните параметри на общинския бюджет за 2010 г. По време на пресконференция, в която взеха участие и неговите заместници, той го определи като недостатъчен, но амбициозен. Акцент ще бъде инфраструктурата, ремонтите в училищата и детските градини, както и мащабни строителни дейности по ключови улици в централна градска част. „Давам си сметка, че ремонтите, които започват през 2010 г. ще създадат много неудобства на гражданите. Това, което трябваше да бъде направено преди 20 години, започваме да правим сега. Надявам се хората да разберат, че повече нямаме време за никакво отлагане – Бургас се задъхва – улиците отдавна не отговарят на огромното строителство през годините и увеличения трафик. Въпреки очакваното недоволство – ще действаме смело. Другото означава да не предприемаме нищо, „скривайки се” зад кризата”, заяви на пресконференцията Николов.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |