В новините
 
19.04.2024 22:03
Търсене
 
 
02.12.2010
Информационна кампания ще насърчава паспортизацията на сградите в Бургас
До края на 2011 г. всички стари и новопостроени сгради трябва да се сдобият с технически паспорти. Това е документация, съдържаща основните характеристики на строежите, мерки за тяхното поддържане и ремонт, указания за безопасна експлоатация и данни за енергийнa ефективност. В тази връзка днес омбудсманът на Бургас Таньо Атанасов и главният архитект на Общината Веселина Илиева дадоха съвместна пресконференция, на която бяха представени информационни материали в помощ на гражданите и най-вече управителите на етажна собственост, в чиято отговорност е въпросната паспортизация. Според омбудсмана на Бургас повечето хората смятат, че някой друг трябва да решава проблемите на жилищните сгради, в които живеят, но това не е така – като собственици или съсобственици, те следва сами да носят отговорност за тяхното състояние и поддръжка. Това е и целта на информационната кампания, инициирана от него и общинска администрация – хората да осъзнаят, че от тях зависи нещата да се случват, както и да бъдат улеснени при изпълнение на законовите разпоредби и процедури.
27.08.2010
официална церемония по предаване на дарение от Сдружение „Българска Браншова Организация Пътна Безопастност” на Агенция „Пътна инфраструктура”
От 13:00 часа в пътния участък Приморско – Созопол (завоят на река Ропотамо) ще се проведе официална церемония по предаване на дарение от Сдружение „Българска Браншова Организация Пътна Безопастност” на Агенция „Пътна инфраструктура”. През месец юли тази година Сдружението е сключило договор за дарение с Агенция „Пътна инфраструктура” към Министерство на регионалното развитие и благоустройството за обезопасяване на пътен участък между гр. Приморско и гр. Созопол, чрез поставяне на еластична предпазна ограда с три вълни и висок клас на задържане, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, съобразени с най-добрите европейски практики, делинеатори и алуминиеви кабъри.
23.03.2010
Първата ВиК Асоциация в Република България стартира работа в област Бургас
Всички ВиК съоръжения на територията на област Бургас, които до този момент са се управлявали от общини, от ВиК дружества, от държавата или частни фирми ще бъдат прехвърлени за управление на ВиК Асоциацията. Закона за водите предвижда дяловото участие на държавата в тази Асоциация да бъде 35 %, а останалите 65% да се разпределят между общините в областта. Разпределението се извършва на базата на населението в съответната община. За да може Асоциацията да взима решения е необходимо на лице да бъдат две предпоставки. Едната е преди всяко събрание областният управител, който по закон е председател на Асоциацията да съгласува позицията си с Министъра на околната среда и водите и Министъра на регионалното развитие и благоустройството, а представители на общините трябва да съгласуват позицията си по решенията, които се предлагат за взимане със съответните общински съвети. За да взима решения общото събрание на Асоциацията е необходимо процентното мнозинство от всички гласове да бъде ¾, това е и втората предпоставка.
06.11.2009
Информационни дни по схема за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие”
Уважаеми дами и господа, Имаме удоволствието да Ви поканим на организираните от Главна Дирекция „Програмиране на регионалното развитие” при МРРБ, Информационни дни по схема за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г: BG161PO001/1.4-05/2009 „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда” и схема BG161PO001/1.1.-07/2009 „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна инфраструктура на висшите училища в градските агломерации”. Представител на Управляващия орган ще бъде г-жа Лиляна Павлова – Заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на ОПРР. Информационните дни са обявени на сайта на ОПРР, www.bgregio.eu на следния адрес. Ще Ви очакваме на 06.11.2009г. от 10:30ч. в сградата на Областна администрация, гр. Бургас, ул. „Цар Петър” №1, ет.1. Дневен ред на информационния ден 10:30 – 10:45 - Регистрация на Участниците; 10:45 – 11:45 - Представяне на Схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.4-05/2009 „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда”;11:45 – 12:00 - Въпроси и отговори;12:00 – 12:15 – Почивка;12:15 – 12:45 - Представяне на Схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1.-07/2009 „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна инфраструктура на висшите училища в градските агломерации”; 12:45 – 13:00 - Въпроси и отговори;
29.10.2009
Община Бургас ще представи пред потенциалните инвеститори своите приоритети за развитие
Община Бургас, в партньорство с Министерство на регионалното развитие и благоустройството, изпълнява проект: „Създаване и утвърждаване на механизъм за успешни публично-частни партньорства в община Бургас и Югоизточния планов район”, Договор реф. №: А08-14-38-C/10.02.2009, финансиран по ОП „Административен капацитет”. В рамките на проекта Работна група, включваща представители на Община Бургас, Областна управа-Бургас и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, посетиха гр. Мадрид и гр. Валенсия, за да се запознаят с опита им при реализирането на обществено значими проекти чрез публично-частното партньорство. В резултат на създадените контакти, представители на големи строителни компании и предприемачи от Федерацията на предприемачите в строителството, гр. Валенсия, гостуват на Община Бургас на 23 и 24 октомври. Община Бургас ще представи пред потенциалните инвеститори своите приоритети за развитие, важни инфраструктурни проекти, които се предвижда да бъдат изпълнени, както и проекти, изпълнявани с финансовата помощ на ЕС.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |