В новините
 
29.03.2024 14:24
Търсене
 
 
22.11.2010
Нов клуб към БМЧК-Бургас
На 18. 11.2010г. бе учреден нов клуб на БМЧК-Бургас в Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев” Бургас. В новосформирания клуб се включиха 24 доброволци, които изявиха желание да участват в дейностите на организацията. Бе им направена презентация за БМЧК – историята, дейностите, основните принципи и мисията на младежката структура. На финала членовете на клуба си избраха клубен координатор и си изработиха план за действие в съответствие с предстоящите кампании в организацията. Те проявиха интерес към коледната инициатива на БМЧК-Бургас „Подари Коледа”, както и към предстоящото отбелязване на 1 декември , Световен ден за борба със СПИН. БМЧК-Бургас има над 200 членове и доброволци, които работят по направленията Първа помощ, Екология, Здраве и Социални дейности. Те организират акции и благотворителни кампании, участват в обучения и семинари, изнасят лекции в училищата и промотират здравословния начин на живот.
30.10.2010
31 Октомври - Ден на Черно море
Обявен през 1996 г. в Истанбул, Турция, на срещата на министрите на околната среда на България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Целта е да се привлече вниманието на обществеността върху усилията за спасяването на Черно море. Международният ден на Черно море 31 октомври 2010 г. отбелязва годишнината от подписването през 1996 г. на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона. Отчитайки сериозното влошаване на екологичното здраве на Черно море, шестте държави — България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна — подписват през април 1992 г. в Букурещ Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване (Букурещката конвенция), която представлява правна и дипломатическа платформа за съвместни действия.
05.10.2010
Благоустрояват Морската градина навръх 100-годишния й юбилей
Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт за изпълнението на още два лота от проекта „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас”. За него бе спечелено финансиране в размер на 10 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие”. С днешната първа копка, направена в близост до Пантеона в Морската градина, започнаха строителните дейности за реализация на: Лот 3 - ''Благоустрояване и паркоустрояване на Приморски парк – Нова част, и възстановяване на декоративна стена „Стената на приказките” и водно огледало - Приморски парк, гр. Бургас”. Изпълнител е Консорциум „Щрабаг Изток 4”. Стойността на обекта е 3 465 770,82 лв. Срокът за изпълнение е 150 дни. Строителният надзор по проекта ще се изпълнява от фирма „Експертинвест” АД. Изпълнението му включва рехабилитация на 46 860 кв.м. асфалтови алеи и 2,96 дка. зелени площи, обновяване на парковата мебел, изграждане на система за видеонаблюдение, обособяване на 2 велоалеи и маршрут за хора с увреждания с хоризонтална маркировка.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |