В новините
 
19.04.2024 12:52
Търсене
 
 
30.08.2010
Българка е сред основните организатори на Яхтеното шоу в Монако
Варненката Ана Иванова, която през 2008-ма беше провъзгласена за „Мисис България Вселена”, а през 2009-та грабна титалата „Мисис Вселена Европейски Съюз”, живее от 5 години на Лазурния бряг и е дясната ръка на кмета на Босолей /предградие на Монако/ - Жерар Спинели. Красивата българка е не само изключителен пример за успял сънародник в чужбина, но и впечатлява с рядка скромност. 32-годишната Ана е политолог по образование и майка на близначките Валерия и Доротея /на 6 г/. Като собственик на модна агенция Butterfly и асоциация Fashion Butterfly, Иванова е ексклузивен притежател на лицензиите за всички конкурси за красота във Франция – „Mini Princess&Prince”, „Miss Mama Noel”, “Miss Monte Carlo”. Освен това изящната дама е основен инициатор на всички модни дефилета в Монте Карло, а тази година нейната агенция спечели конкурса да организира коктейлните партита през трите вечери на най-голямото събитие на годината на Лазурния бряг – „Яхт Шоу Монако”.
16.08.2010
Несебър избра своята кралица
Вечерта преди 15 август ще се помни дълго, защото Несебър избра своята кралица. Красиво събитие превърна амфитеатъра в стария град в интернационална сцена на радост и емоция, където всички кандидатки за титлата имаха възможност да изявят своя талант и потенциал. За втора поредна година Община Несебър организира конкурс за красота наречен “Кралица Несебър”. Измежду многото хубавици журито имаше нелеката задача да отличи най-красивата дама и нейните подгласнички. Кандидатките за короната първо се представиха пред публиката, след това дефилираха в спортно облекло, символизиращо съпричастността към идеята за Зелен Несебър, а в последния, трети кръг, блеснаха в красиви вечерни тоалети. Перфектната организация, превърна състезанието в истински спектакъл, като в паузите между кръговете, публиката аплодираше горещо музикални изпълнения на айдъла Митко Атанасов.
02.11.2009
Безценни артефакти лежат в земите под Несебър
Хиляди безценни и уникални артефакти са скрити в земята, върху която днес се издига Несебър. Това е заключението на археолозите, които работят „на терен” в древната Месамбрия. През последното археологическо лято в некропола бяха открити 650 находки. Само две от тях, като историческа и археологическа стойност, изплащат всички инвестирани от общината средства в разкопките. Едната е червена ваза, използвана са поднасяне на вино, датирана от началото на IV в. пр. Хр., а другата е протоме /керамичен бюст на женско божество/, датирана от същия период. Вазата е с изключитерно прецизен рисунък на грифон, възседнат от менада, застанал срещу сатир. Вероятно е бил изработен от представително ателие в древна Атина, предполагат учените. Протомето е с изображение на женско божество, което се смята за закрилник на продородието, цикличността в природата и на света на мъртвите. Двата експоната са с изключително висока пазарна стойност, сподели ст.н.с. д-р Анелия Божкова от националния Археологически иститут с музей /НАИМ/ при БАН, ръководител на разкопките.
02.10.2009
Discovery Channel представя ексклузивна световна премиера и уебсайт, които документират ново изследване за еволюцията на човека
След публикация в американското списание „Наука”, посветена на намирането и изследването на останки от женски скелет на 4,4 милиона годишна възраст, наречен Арди, Discovery Channel представя световната премиера на филма – „Откриването на Арди”. Премиерното заглавие с впечатляващи разкрития ще се излъчи в България през декември тази година. Двучасовият филм разказва за цялостното изследване, което води до намирането на вкаменелости от вида ардипитекус рамидус. Днес Discovery стартира уебсайта www.discovery.com/ardi с подробна информация, за всички които искат да научат повече за Арди. Освен това ще се излъчи и специален епизод наречен „Разбирането на Арди” – едночасов филм, заснет със съдействието на CBS News с водещ Паула Зан, която в момента работи за CBS и CNN. Специалният епизод включва коментари от членовете на изследователския екип д-р Тим Уайт, д-р Йоханес Хейли-Селасие, д-р Джидей Уолд Гейбриел, д-р Оуен Ловджой, Бруукс Хансън, главен издател на списанията „Физиката като наука” и „Наука” и журналиста Ан Гибонс.
31.07.2009
Уникално дръм шоу и уроци по ударни инструменти на плажа
Уникалното дръм шоу, по-известно като "Фестивал на барабанното и танцово изкуство", с което стартира тазгодишният Джулай морнинг в Бургас засега приключи... до септември. Тогава организаторите от Сдружение "Грижа за развитие" ще възстановят блиц курсовете по ударни инструменти. Любители на танците и ударните инструменти бяха добре дошли на 30-ти Юли на бургаския плаж за да усетят какво е да биеш барабаните при това в ритъм със своеобразен импровизиран оркестър. Бургазлии с тарамбуки, джембета и прочее перкусии бяха поканени да дойдат за да вземат участие и да получат някой интересен урок, а за начинаещите без собствени барабани организаторката Александра Найденова и бургаският перкусионист Асен Хайдуков бяха осигурили разнообразни ударни инструменти. И така бургаският плаж под летния театър бе озвучен с най-древни ритми. Барабанист, програмист, дизайнер и случайни зяпачи и ентусиасти включително 6 годишно момиченце, което може да умножи 4х4 със завидна бързина спрямо люде с 4-5 пъти повече годинки, биха тарамбуки и прочее в деня преди петък в продължение на часове. Ретрото бе спряно, напитките бяха сервирани, МАММА АФРИКА бе изтупкана.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |