В новините
 
29.03.2024 02:58
Търсене
 
 
10.12.2010
След най-добрият за живеене Бургас стана и най-социалният град в България
Даже циганката с метлата от „Титан“ взема 500 лв. заплата и 100 лв. за храна текст към снимка: Зам.кметът по екологията Атанаска Николова опитва да убеди Владимир Павлов (до прозореца), че няма нужда да се кахъри откъде ще дойдат 15,5 млн.лв., за да ги налее общината на „Титан“ Това може да се каже със сигурност, защото Bourgas.org стана единствен свидетел от медиите на едно решение - приемането на най-важната точка от бюджета на морската община за 2012 г. Кметската администрация, начело с кмета от ГЕРБ Димитър Николов произвеждат чудо след чудо в условията на задълбочаващия се недоимък в страната. Впрочем Бургас е ненадминат първенец по привличане на милиони левове по инфраструктурни проекти и в момента целият е разкопан, за да бъде преобразен напълно догодина напролет. Така, вчера дори и опозицията на герберовото мнозинство в ОбС, начело с шефа на СКАТ Тв Валери Симеонов, остана с пръст в уста, защото нямаше какво повече да добави в полза на гражданите. Така Бургас, който беше обявен наскоро като най-добрият за живеене, оглави и доста по-важна класация – гражданите му ще плащат най-ниската такса смет и битови отпадъци, която ще остане непроменена през 2011 г . – 1 промил. За сравнение в Стара Загора налогът догодина ще е 2 промила, в Пловдив – 1,3, в Русе – 1,2, а в Плевен – 1,8. „Базирали сме услугата на задълбочени изчисления“, каза зам.кметицата по екология Атанаска Николова.
13.09.2010
ОПТИМИСТИЧЕН СТАРТ ЗА АЙТОСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ
С близо 50 първокласника повече ще стартира новата учебна година в община Айтос. Броят на учениците, които ще се обучават в общо осем учебни заведения в общината е 2 562-ма. От Дирекция „Образование” в Община Айтос съобщават, че готовността на детските градини и училищата за новата учебна година е много добра. Оптимистично начало за айтоския образователен старт е фактът, че паралелките, предвидени по план са запълнени, групите в детските градини пък са буквално препълнени. Във всички учебни заведения са извършени ремонти, което е доказателство, че директорите от община Айтос успяват много отговорно да управляват делегираните бюджети и освен за заплати и издръжка на училищата, отделят средства и за по-добрите условия в класните стаи. Подменят се дограми, прави се вътрешно боядисване, ремонтират се отоплителните инсталации, сервизните помещения и т.н. Преди първия училищен звънец всички ремонти са приключени, съобщават още от просветната администрация. И шестте общински детски градини със своите филиали в населените места се готвят да открият новата учебна година на 15 септември. В продължение на две години всички детски заведения в община Айтос бяха основно ремонтирани по проекти и програми. През това лято имаше само частични ремонти и препокриване на покривите, заради дъждовете и бурите. В момента се обновяват и съоръженията на детските площадки в дворовете на детските градини в Айтос. Все още няма официален нормативен документ на МОМН за задължително целодневно обучение на първокласниците, но в айтоските училища вече имат нагласи и се опитват да създадат условия, там където такова обучение може да се осъществи. Но в част от учебните заведения на територията на общината, това за сега не може да случи, тъй като не навсякъде има изградена база за столово хранене, е позицията на образователната дирекция.
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |