В новините
 
28.03.2024 23:13
Търсене
 
 
17.12.2009
Покритието на "Гражданска отговорност" остава около критичните 80%
Още през 2006 г. България е настоявала пред ЕС да се промени методологията за изчисляване на покритието по "Гражданска отговорност", става ясно от доклад на бившия финансов министър Пламен Орешарски, разсекретен преди няколко дни. През февруари 2006 г. у нас са пристигнали представители на Европейската комисия, за да проверят мерките, които се вземат за повишавана на обхвата. При всички срещи е било подчертавано желанието той да се смята на база пътни произшествия, причинени от незастраховани автомобили. Това обаче не е прието и досега изчисляването се прави според отчетените застраховки към общия брой регистрирани автомобили. Според доклада само 3.9% от катастрофиралите през 2005 г. автомобили не са имали застраховка, докато общият процент нередовни коли спрямо регистрираните е бил около 30-40%.
12.11.2009
ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ СРАМОТА
Тази събота, 14 ноември социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” разказва историята на 10-ти ноември през погледа на Карло Луканов и Лилия Герасимова. „Много хора ще кажат, че сме се поддали на неустоимия чар на червената буржоазия. Двадесет години по-късно смятам, че можем да си го позволим, защото днес ние сме последните, които могат да мразят синовете и дъщерите на участниците в преврата.” – разказва Мартин Карбовски. – „Още повече този преврат е превратът на децата – младите наследници на силни фамилии са разбрали, че така не може да се продължава и са убедили старците си да махнат видимата причина за застоя – лицето Тодор Живков. Невидимите причини за застоя обаче останаха. Това е последното ни от трите предавания, където, заедно със семейството на убитият по-късно премиер на България Андрей Луканов, създаваме документ как се случи и можеше ли да не се случи 10-ти ноември. Срещаме ви с един безработен принц – принц от миналото, но безработен днес - може би единственият наследник на червена фамилия, който не направи милиони от името и връзките си.”
12.11.2009
Носталгия по Капана
На Ропотамо са направили много правилна спирка, която в нормални условия бихме нарекли капан, но в официални писма си е баш спирка. Две сладурани - една такава и една такава, са основни действащи усмивки в обслужващия екип, а майсторите имат на главите си Онези правилни шапки, които хосят само майсторите в Правилните кръчми. В далечния край на спирката се намира една пещ, която неосведомените наричат камина и там на жарта са полегнали няколко полусухи, пълни с мляно жертвено месо, свински черва. Носи се аромат, който гали пандемичния нос на посетителя и го кара да изпитва удоволствие, натрапвайки мисълта, че де факто кръчмите са просто наследници на жертвениците и не е ясно, дали Цоня Дражева не се е объркала и Бегликташ да е просто един древен хан с кръчма и ложе, което от благоприличие е наречено брачно.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |