В новините
 
06.10.2010 11:48   Новината е видяна 9792 пъти
ПП Атака Волен Сидеров:
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров остро разкритикува подкрепата за членство на Турция в Европейския съюз. Преди два дни в България беше на посещение турският министър-председател Ердоган. То беше прикривано до последния момент. Турция дължи 10 млрд. долара на България. Сега Ердоган беше скрит от сегашното правителство и това беше груба грешка. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на "Атака" Волен Сидеров, предаде репортер на Агенция “Фокус”. От името на партия "Атака" искам да заявя, че "Атака" никога не е подкрепяла кандидат-членството на Турция в ЕС, не подкрепя и никога няма да го подкрепи. Смятам за груба грешка изявленията, в които се чуха, че България, за подкрепа членството на Турция в ЕС. Няма право нито един министър-председател да говори от името на България. Знам, че в политиката се правят компромиси. Аз не съм фанатик. Аз не съм сектант, който иска да развали отношенията с която и да е държава, заяви Сидеров. Грешка е да се правят компромиси по посока Анкара, каза още той.
„Другата грешка, която беше направена по време на нелегалното посещение на Ердоган е, че въпросът с тракийските имоти бил решен. Къде е министърът Божидар Димитров? Къде си приятелю драги, с когото казахме ясно на хората, че който и да спечели, сме единни по един въпрос? Къде си Божидаре? Ти ли даде този грешен съвет на премиера?”, попита Сидеров. Геноцидът на тракийските българи никога няма да бъде забравен. Никой няма право да си прави игра с кръвта на нашите деди и прадеди”, каза още той. Сидеров подари на управляващите книга за съдбата на тракийските българи като каза, че над 300 000 са избити българи. Ние нямаме право да затваряме тази страница. Не и докато не се извинят за геноцида над българите и не се изплати задължението към българите, каза лидерът на "Атака".
По повод изявлението, че въпросът с тракийските българи е решен, Сидеров каза: „Ще предизвикате нещо, което ще ви свали от власт, ако не се коригирате, г-н министър-председател”. Нямаме право да забравяме направената жертва. Тези хора, когато са бягали, са оставяли пеленачетата си, за да не ги избият. Те са избивани от дядовците на ердогановците, коемнтира той.
Турция няма право да претендира за членство не само в ЕС, а в който и да е съюз. Повече министър-председател на Турция не бива да бъде посрещан с прегръдки и целувки. Тази грешка, която направихме, е един ясен, черен сигнал, каза Сидеров. Тази държава е държава, която играе антибългарски игри и повече подобни грешки не трябва да се допускат, защото не всичко в света е газ, петрол, мангизи, добави той.
След изказването му депутатите излязоха отново в почивка по искане на ГЕРБ.
Цветомира ГЕОРГИЕВА

http://focus-news.net/?id=n1447695





Ключови думи: Атака, Волен Сидеров, членство, Турция, министър-председател, Ердоган,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |