В новините
 
19.03.2024 13:34
Търсене
 
 
06.10.2010
15 минутна почивка за дебатите в Народното събрание след словото на Волен Сидеров за тракийци
Представители на ВМРО и телевизия СКАТ вчера се разгневиха на бургаските депутати, защото не се явиха на среща по темата „Защо е важно да подкрепим референдум против членството на Турция в ЕС”. Форумът бе обявен за 11 часа вчера в Капитанската зала на хотел „България” в Бургас. На него по предварителна програма трябваше да присъстват както граждани, така и народни представители от всички политически сили, които са били поканени, за да дискутират темата за допитването до народа. Никой от бургаските избраници обаче не се яви в залата, а срещата за малко да се провали напълно, тъй като стана ясно, че предния ден неизвестно лице се е опитало да я саботира. Лидерът на ВМРО Георги Дракалиев и водачът на „Независимите” в Общинския съвет в Бургас Валентин Касабов бяха посрещнати в залата с новината, че в неделя в хотела се обадил женски глас, който заявил, че събитието се отменя за вторник от 10,30 часа. След кратка суматоха все пак представителите на ВМРО и СКАТ дадоха пресконференция за медиите, като нарекоха объркването „опит за провокация”.
07.11.2009
Кандидат-лидерите на НДСВ представиха своите концепции пред членове и симпатизанти на партията в Бургас
На 6 ноември в Бургас в х-л „Аква” от 18.00ч. се проведе 5-тата регионална среща с актива на НДСВ от Югоизточна България. На нея четиримата кандидати за председателския пост представиха концепциите си за бъдещото развитие на партията. Жребият изтеглен в началото на срещата определи реда на представяне на кандидатите – Николай Василев, Илия Лингорски, Христина Христова и Биляна Раева. Бившият министър Николай Василев в своето експозе отбеляза, че печалившата стартегия за развитието на партията е воденето на дясно-центриска политика като ПП „НДСВ”, трябва да спре да се възприема като „балансираща”. Той подчерта, че за да участва в политическия живот е необходимо да се създаде „правителство в сянка”. Според него няма различия в идеите между останалите кандидати, единствената разлика е в „етикета, който представя този продукт – дясно центристка партия”. Василев отбелза, че НДСВ винаги е била най-реформаторската и модерна партия в България.
07.11.2009
Национална научнопрактическа конференция Образованието – лек за икономическата криза” , организирана от СБУ и Фондация „Конрад Аденауер”
В условията на световна финансова и икономическа криза, която сериозно влияе върху икономическото и социалното развитие на България, се налага преосмисляне на политиката и отношението към образованието и продължаване на реформите с по-бързи темпове. Развитието на системата на образование и обучение в нашата страна трябва да има като ясен ориентир и основа за определянето на приоритетите няколко основополагащи документа на ЕС – Лисабонската стратегия от 2000 г. за изграждане на икономика, основана на знанието, обновената Лисабонска стратегия (2008-2010 г.) за икономически растеж и заетост, Програмата за действие за учене през целия живот 2007-2013, Съобщението на Европейската комисия ”Нови умения за нови работни места”, Работната програма „Образование и обучение 2010 г.”, Болонската декларация за изграждане на Европейско пространство за висше образование, Стратегическата рамка за европейско сътрудничество в областта на образованието и обучението - 2020, приета през май тази година и редица други.
25.07.2009
Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда
„Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда”, приети от Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Разработените от Асоциацията на индустриалния капитал в България антикризисни мерки ще бъдат предоставени в понеделник, 27 юли 2009 година, на председателя на 41-то Народно събрание г-жа Цецка Цачева, на председателите на парламентарните групи в 41-то Народно събрание г-н Цветан Цветанов (ГЕРБ), г-н Сергей Станишев (Коалиция за България), г-н Ахмед Доган (ДПС), г-н Волен Сидеров (”Атака”), г-н Мартин Димитров (Синята коалиция), г-н Яне Янев (РЗС), както и на номинираните за премиер г-н Бойко Борисов, за вицепремиер и министър на финансите г-н Симеон Дянков и на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.
27.05.2009
Европейският парламент е място и за защита на националните интереси
На специално организирана среща с представители на политически партии и коалиции, участници в изборите за европейски парламент, президентът на КНСБ в своето изказване изтъкна, че Европейският парламент е място и за защита на националните интереси. Представителството и защитата на тези интереси става и в процеса на гласуване на размера на средствата по европейските фондове, и чрез участието в дебата за бъдещето на европейското финансиране, на приоритетите на структурните и кохезионна политики. В същото време чрез ЕП се осъществява и натискът за по-стриктен контрол на използването на средствата, което пряко ни засяга, поради очевидните допуснати нарушения до сега и което бъдещите български национални парламент и правителство трябва да имат предвид.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |