В новините
 
29.03.2024 14:20
Търсене
 
 
09.08.2010
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 08 август 2010
На 07.08.2010 г. около 11.30 ч във Второ РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 79-годишен мъж, че два часа по-рано пред сградата на новата поща е бил заговорен от непознат мъж, който му се представил за негов бивш колега. Няколко минути по-късно към тях приближил млад мъж, който заявил, че провежда рекламна кампания на известно фирма за млечни продукти. Двамата мъже убедили тъжителя да участва в “рекламна игра” и като го въвели в заблуждение му отнели 200 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Бургас. На 07.08.2010 г. в 4.50 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от диспечер на частна охранителна фирма за извършен грабеж в магазин на ул. “Христо Ботев”. При извършената проверка на място е установено, 21-годишната служителка в обекта заявила, че около 4.30 ч на същата дата в магазина влязъл млад мъж с маска на главата. След като заплашил продавачката с пистолет, мъжът отнел наличния оборот от 192 лв. и избягал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Бургас.
27.03.2010
Започна турнирът по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова”
От днес до 28 март /неделя/ в Бургас ще се проведе традиционният Държавен турнир по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова”. Престижното състезание в спортна зала „Младост” откри заместник – кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, който поздрави присъстващите и пожела успех на всички състезатели. Цветя от името на кмета Димитър Николов получи председателят на СКХГ „Черноморец” – Бургас и член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика Васил Стоянов по повод 80 – годишния му юбилей. На официалното откриване присъстваха още заместник – областният управител Златина Дукова, президентът на Българската федерация по художествена гимнастика и член на техническия комитет на международната федерация Мария Гигова, вицепрезидентът на Европейската федерация Мария Петрова и Кристина Гюрова – дъщеря на Жулиета Шишманова.
23.03.2010
Първата ВиК Асоциация в Република България стартира работа в област Бургас
Всички ВиК съоръжения на територията на област Бургас, които до този момент са се управлявали от общини, от ВиК дружества, от държавата или частни фирми ще бъдат прехвърлени за управление на ВиК Асоциацията. Закона за водите предвижда дяловото участие на държавата в тази Асоциация да бъде 35 %, а останалите 65% да се разпределят между общините в областта. Разпределението се извършва на базата на населението в съответната община. За да може Асоциацията да взима решения е необходимо на лице да бъдат две предпоставки. Едната е преди всяко събрание областният управител, който по закон е председател на Асоциацията да съгласува позицията си с Министъра на околната среда и водите и Министъра на регионалното развитие и благоустройството, а представители на общините трябва да съгласуват позицията си по решенията, които се предлагат за взимане със съответните общински съвети. За да взима решения общото събрание на Асоциацията е необходимо процентното мнозинство от всички гласове да бъде ¾, това е и втората предпоставка.
15.03.2010
Презентираха проекта „Набуко” пред държавни и местни власти в Област Бургас
Със съдействието на областния управител Константин Гребенаров се проведе работна среща, по време на която Химкомплект-инженеринг” АД, гр. София – изпълнител на „Проект за изграждане на газопровод „Набуко” на територията на Република България презентира проекта пред заинтересованите страни. Сред тях са кметовете на общините Средец и Сунгурларе, през чиито землища ще преминава газопроводът. От Областна администрация Бургас в срещата взеха участие Константин Гребенаров и заместничката му Златина Дукова, служители от администрацията, също така представители на ВИК, EVN, Общинска поземлена комисия гр. Сунгурларе и гр. Средец, „Напоителни системи” ЕАД, както и директорите на РИОСВ, РУГ - Бургас, Областно пътно управление, Противопожарна служба и Областна дирекция „Земеделие”.
18.01.2010
Дирекция Образование и демографски въпроси, Община Бургас
На 14.01.2010 г. в ОУ”Хр.Ботев”-кв.Победа се проведе открит урок по български език и литература в ІІІ”а” клас с преподавател Виолета Павлова на тема”Членуване на съществителните имена в българския език”-Упражнение. Присъстваха г-жа Златина Дукова-зам.областен управител-Област Бургас, представители на Община Бургас, РИО-Бургас, РДВР-Бургас, Дирекция”Социално подпомагане”, Дирекция”Закрила на детето” и др. Децата демонстрираха завидни знания по български език, справиха се със поставените задачи и работиха в дух на разбирателство, толерантност и взаимопомощ. Всички присъстващи бяха поздравени от децата от СИП”Ромски фолклор” при училището. След приключване на урока гостите бяха поканени да участват в дискусия по проблемите на ограмотяването и обхващането на децата в училищна възраст, застрашени от отпадане.
15.12.2009
Танцьори от школата на Памбос ще представят България на Световното првенство по салса в Маями
Най-добрите салса танцьори у нас бяха отличени на 6-ия Коледен Салса Бал, който се проведе в зала „Универсиада” през уикенда. На сцената на Бала сред древноримски декори, пресъздаващи гладиаторските арени, се качиха повече от 150 танцьори, за да покажат майсторството си в хореографиите и движенията. Гладиаторски одежди, пищни костюми, хладни оржия, огньове и императорски стил бяха показани по време на грандиозния спектакъл на холандеца Ерик Лалта – „Нощта на гладиаторите”. За да оценявят българските салсьори специално от Америка пристигнаха главните съдии от Световното по салса – Били Фахардо и Кайти Марлоу. Организаторите от BG Salsa Fiesta Team осигуриха награден фонд от 20 000 лева за „Купа България – национално състезание по салса”. Той беше разпределен между първите три места в категориите „Професионални двойки” и „Отбори”.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |