В новините
 
19.04.2024 11:10
Търсене
 
 
30.08.2010
Българка е сред основните организатори на Яхтеното шоу в Монако
Варненката Ана Иванова, която през 2008-ма беше провъзгласена за „Мисис България Вселена”, а през 2009-та грабна титалата „Мисис Вселена Европейски Съюз”, живее от 5 години на Лазурния бряг и е дясната ръка на кмета на Босолей /предградие на Монако/ - Жерар Спинели. Красивата българка е не само изключителен пример за успял сънародник в чужбина, но и впечатлява с рядка скромност. 32-годишната Ана е политолог по образование и майка на близначките Валерия и Доротея /на 6 г/. Като собственик на модна агенция Butterfly и асоциация Fashion Butterfly, Иванова е ексклузивен притежател на лицензиите за всички конкурси за красота във Франция – „Mini Princess&Prince”, „Miss Mama Noel”, “Miss Monte Carlo”. Освен това изящната дама е основен инициатор на всички модни дефилета в Монте Карло, а тази година нейната агенция спечели конкурса да организира коктейлните партита през трите вечери на най-голямото събитие на годината на Лазурния бряг – „Яхт Шоу Монако”.
22.08.2010
БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ ПРЕЗ ОКОТО НА ДЕТЕТО
На 21 август 2010г. от 10.30ч. в Южния парк в София се проведе мероприятие на тема „Безопасността на пътя през окото на детето”. Организатори на събитието са Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) и Съюза на българските автомобилисти, в партньорство с Пътна полиция и Българският червен кръст и със съдействието на Столична община. Идеята на събитието беше да привлече внимание към една изключително актуална тема – безопасността на нашите деца по пътищата. За съжаление, статистиката за пътните инциденти в България продължава да бъде мрачна. Това налага нуждата от подобни мероприятия, които да отправят послание към обществеността като цяло, а също така и апел към родителите да напътстват своите деца и да им дават добър личен пример в познаването и спазването на правилата за безопасност на движение.
12.08.2010
Парад на ветрилата, грандиозен спектакъл- собствен продукт, тематични партита и важни екопослания – естетически акценти в празника на града
От повече от 120 години Несебър чества своя празник на 15 август, когато българската православна църква отбелязва деня на голяма Богородица. В последните няколко години големият ден за града на ЮНЕСКО се чества по-различно и има нов формат, като предстоящият празник ще премине под мотото „Аз обичам зелен Несебър”. Това е една инициатива на община Несебър, чиято идея е да се акцентира върху екологията, която е приоритетна политика за 2010 за всички общински структури. Фокусът на внимание ще бъде към чистата природа, чистото море и плажове. Целта на инициативата е отговорно отношение към природата да стане начин на мислене, действие и начин на живот. Защото какво представлява туризма без чисто море и чисти плажове?!
04.02.2010
"Лига на разказвачите" се създава и в Бургас
Всеки човек има истории, които разказва оживено на своите близки, приятели и познати. Всеки изпитва огромно удоволствие, когато останалите го слушат с интерес. Някои хора просто умеят да разказват увлекателно, а на други им е в кръвта (природата). Около нас е пълно с истории, които не заслужават да останат несподелени. Тази седмица желаещите да се превъплътят в ролята на разказвачи имат възможността да го направят пред публика и жури, които да оценят техните истории. „Грууви бар” е първото място в Бургас, където ще се проведе „Лига на разказвачите”. Датата на прощъпулника е 06.02.2010 г. - събота. Записването на участниците става в „Грууви бар”, най-късно до 05.02.2010 г. Темата е - „Страх от…”. Всички участници разполагат с 5 минути, в които да разкажат своята история по зададената тема. Историите ще бъдат оценявани от жури и публика, като призьорите ще получат и награди. Наградата на журито е парична, в размер на 200 лв., а публиката ще осигури за фаворита си бутилка качествено уиски. С трудната задача да определят коя е най-атрактивната история ще се заемат Катя Атанасова - основател на „Лигата на разказвачите” и позната на публиката от списанията „Капитал Лайт”, „Его” и др., популярният български писател Радослав Парушев и Вълчо Чолаков – общински съветник от Бургас и председател на СДС-Бургас – ценител на добрия разказ. Водещ ще бъде познатият от малкия екран Димитър Павлов. „Лига на разказвачите” е формат, който е доста популярен в столицата и големите градове на България, но за пръв път се представя пред бургаска публика. Надеждите на организаторите са събитието да се превърне в традиция.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |