В новините
 
20.04.2024 04:21
Търсене
 
 
22.10.2010
Дарете кръв и спасете живот!
Яна Бургазлиева от гр. Поморие е на 24 години. До преди няколко дни беше усмихната, очакваща своята първа рожба жена. До момента, в който лекарите констатират синдром на Хеллп и се налага спешна операция. Здравето на Яна се е влошило по време на операцията – бебчето почива след раждането, а оттогава лекарите се борят, за да спасят Яна. Открит е проблем с кръвосъсирването. Яна е поставена на изкуствено дишане, системите я поддържат в безсъзнание. Има съмнения и за синдрома на Москович. Надежда има! И тя не напуска и за миг всички приятели, роднини, съграждани, че скоро ще я видим отново – здрава, усмихната, сред нас! Но за целта има нужда от Вашата хуманност: За да се поддържат жизнените функции на Яна, тя се нуждае от големи количества кръв: специфичното в случая е, че от кръвта се извличат ценните за нея кръвна плазма и тромбоцитна маса. За да се спаси Яна всеки ден са нужни по 20 банки кръв, независимо от кръвната група. Лекарите постоянно вливат плазма и тромбоцитна маса с надеждата да „сменят“ кръвта й. Всяка капка кръв е жизнено важна!!! Благодарение на приятели и съграждани към момента за Яна има осигурена „прясна“ кръв до неделя, 24.10.2010г. Помогнете и Вие – нужна е малка крачка, за да върнем щастието в едно българско семейство! Човешкият организъм се възстановява за 7 дни след кръводаряване! Кръводаряването се извършва само в Кръвен център – гр. Варна, в двора на Окръжна болница, сегашна МБАЛ ‘Св. Анна’ на адрес Бул. Цар Освободител 100. Задължително трябва да се спомене, че дарявате за Яна Евмилова Бургазлиева от гр. Поморие! Молим да се свържите предварително с г-жа Валя Георгиева , ПГТ по Туризъм, гр. Поморие , на тел. 0885137122. Нужно е да се знае точния брой на кръводарителите. За всички, които искат да дарят кръв, се организира безплатен превоз! За живеещите в гр. Поморие и околността: свържете се с Димитър Гильов на тел. 0887 630999 http://radiomilena.com
22.10.2010
22 октомври – информационен ден по ОПАК в Бургас
22 октомври 2010 г., ще се проведе информационен ден за новите процедури по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК). Събитието ще се състои от 10:00 часа в залата на Областна администрация Бургас (2-ри етаж). Тема на форума са новите четири процедури по ОПАК, насочени към държавната администрация. С проектни предложения по всички изброени процедури могат да кандидатстват областните и общинските администрации, а по втората, третата и четвъртата процедура – и централната администрация. Крайният срок за подаване на предложенията по четирите процедури е до 17.30 часа на 12.11.2010 година. Целта на първата процедура е подобряване на процеса на разработване и прилагане на политики в партньорство и координация с всички заинтересовани страни. Тя е насочена към областните и общинските администрации. По нея могат да бъдат финансирани проекти на обща стойност 4.5 млн. лв. Минималната стойност на проектите е 250 000 лева, максимална стойност – няма. Срокът за изпълнение на проектите е 18 месеца.
21.10.2010
Св. преподобни Иларион Велики
Св. Иларион (291-372) бил монах-отшелник (анахорет), наречен Велики поради това, че бил пример на християнско подвижничество, велик чудотворец и лечител, баща на монашеството по Светите Земи. Родил се в Палестина, близо до град Газа. Изпратен от родителите си-езичници да учи в Александрия (Египет), той се запознал там с християнството, приел Св. Кръщение и станал ученик на великия пустинножител и баща на монашеството - преп. Антоний Велики. След време св. Иларион заминал за Палестина. Тук той и многобройните му ученици основали много манастири. Бог го дарил с дара на чудотворството и той изцелявал болни и обладани, възкресявал мъртви; смиреният му живот и благодатният дар да лекува душата и тялото привличали към него хиляди хора. Търсейки вглъбения живот и безмълвието, той много странствал, бил във Вавилон, Сицилия, Далмация и обърнал към вярата много езичници. Св. Иларион завършил земния си път в Кипър. Паметта му се чества на 21 октомври (3 ноември по стар стил).
16.10.2010
Апостол Карамитев
Големият бургаски артист, Апостол Карамитев, щеше да получава на 17 Октомври поздрави от приятели, колеги и близки. Днес е останал само споменът за театралния чародей Апостол Карамитев, избелелите снимки, лентите с великолепните му ексцентрични и трагикомични завоевания на малкия и големия екран, както и ролите му от радиото. Не е много, но се оказва, че за талант като Карамитев и това е достатъчно, за да остане сред най-големите фигури в националната ни култура и изкуство. Апостол Карамитев е роден на 17.10.1923 г. в Бургас. Завършил е актьорско майсторство във ВИТИЗ. Ученик на Б. Дановски, той специализира режисура в Москва, Ленинград, Прага и Варшава. Дебютира във филма „Утро над родината” (1951 г.). Играе в: „Любимец 13” (1958 г.), „Специалист по всичко” (1962 г.), „Рицар без броня” (1966 г.), „Бялата стая” (1968 г.), „Сватбите на Иван Асен” (1975 г.) и много други. Карамитев участва в първото българско цирково вариете, обикаля страната с рецитали на народни песни и приказки от Каралийчев, занимава се и с театрална режисура.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |