В новините
 
26.04.2024 09:02
Търсене
 
 
09.08.2010
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 08 август 2010
На 07.08.2010 г. около 11.30 ч във Второ РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 79-годишен мъж, че два часа по-рано пред сградата на новата поща е бил заговорен от непознат мъж, който му се представил за негов бивш колега. Няколко минути по-късно към тях приближил млад мъж, който заявил, че провежда рекламна кампания на известно фирма за млечни продукти. Двамата мъже убедили тъжителя да участва в “рекламна игра” и като го въвели в заблуждение му отнели 200 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Бургас. На 07.08.2010 г. в 4.50 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от диспечер на частна охранителна фирма за извършен грабеж в магазин на ул. “Христо Ботев”. При извършената проверка на място е установено, 21-годишната служителка в обекта заявила, че около 4.30 ч на същата дата в магазина влязъл млад мъж с маска на главата. След като заплашил продавачката с пистолет, мъжът отнел наличния оборот от 192 лв. и избягал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Бургас.
07.05.2010
ПРОЛЕТ 2010 с изненади за изложители и посетители
Международният пролетен панаир ще изненада и изложителите, и посетитeлите със своите нови инициативи. Най-авторитетното изложение на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив. Той посреща своята 30-та годишнина с нов формат - „Бизнесът среща бизнеса“. Промяната е подсказана от фирмите участници, за да се акцентира върху по-активните бизнес контакти, а не толкова върху крайните клиенти. Това беше оценено като много подходящ ход от Борда на директорите на ЦЕНТРЕКС, който заседаваше в Пловдив на 30 април. Негови представители заявиха, че стъпката е изключително полезна за бизнеса, защото такава е световната тенденция в панаирната индустрия. Тя дава и повече пазарни шансове във времето на кризата.
04.04.2010
Възкресение Христово
В християнската религия на Възкресение Христово (Великден) се чества възкръсването на Иисус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Празната гробница е видяна от жените мироносици, посетили гроба. Иисус Христос се явява на Мария Магдалена и на апостолите. Не е известно кога за пръв път са започнали да се боядисват яйца. Има исторически и археологически данни, че яйцата са се багрили и дарявали още в древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция. Ритуалите, свързани с тях, символизирали раждането на живота. Евреите са имали обичай, когато отиват на гости при някого, да даряват някакъв дар на домакина. Ако гостът е бил много беден, то той подарявал яйце. Според християнските предания, когато Мария Магдалена отишла в Рим да се срещне с римския император, следвайки този обичай, тя му подарила яйце, което било обагрено в червено, символ на кръвта на Христос. Оттогава навлязъл обичаят християните да си подаряват боядисани в червено яйца на Великден. Постепенно започнали да се използват и други цветове.
18.03.2010
Танц през МАРТ
През Март ДЮН/Танц БГ ще представи пред бургаската аудитория 3 танцови продукции, предназначени за различни аудитории и възраст. Като начало на танцовия Март, На 21 Март, от 18.00 ч., в зала 1 на Младежки Културен Център, Компания ДЮН представя най-новият си спектакъл, озаглавен ИГРА НА ЕНЕРГИЯ Спектакълът интерпретира идеята за пътя на Енергията през тялото, съзнанието и чувствата. Зрителите са разположени в кръг, а танцьорите пренасят, хвърлят и обиграват в пространството един портокал, символизиращ Енергия, Мисъл и Чувство. Хореографията на постановката е дело на Петя Стойкова със съдействието и интерпретацията на танцьорите. Музиката е на великият Йохан Себастиян Бах, в изпълнение на бургаският виолончелист Лъчезар Каприев. Компания „ДЮН” ще представи ИГРА НА ЕНЕРГИЯ през Април и пред софийска аудитория, в рамките на фестивала за съвременен танц „Антистатик”. На 25 Март, от 19.30 ч., в залата на НХК, ДЮН/Танц БГ ви кани на Концерт-Спектакъл „4 години Танцово студио „ДЮН” и раздаване на ежегодните награди „ДЮНЕР”. Спектакълът ще представи в сценичен вид танцовите часове на Студио ДЮН - Салса, Регетон, Народни танци, Танцова Аеробика, Йога, Капоейра, Съвременен танц и Ориенталски танци. Специален гост на събитието ще бъде Балет „РУЖ”. Ежегодните награди „ДЮНЕР” се присъждат от основателите на Студио „ДЮН” на най-изявените си и преданни посетители. Наградата е символична и представлява специално изработена статуетка с инициалите на Студиото. Номинациите са в индивидуално подбрани категории и са озаглавени с чувство за хумор. Най-интересните от тях са: Най-добра хоротропка и Куйрук хоротропец, Мис гиричка, Дързост и сексапил, Универсален боец и др.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |