В новините
 
20.04.2024 18:38
Търсене
 
 
04.08.2010
КОСМИЧЕСКА РАПСОДИЯ В БУРГАС
„Космическа рапсодия” е името на третата, последна книга – билингва на български и английски език на  
Георги Пенков, която се издава две години след смъртта на поета и двадесет и осем години след нейното написване. Фантастичният роман в стихове заедно с другите му две преиздадени книги „Пришълците” и „Тъжна палитра” ще бъдат представени от режисьора Симеон Димитров в Бургаска художествана галерия „Петко Задгорски” на 6 август от 20.00 часа. Съпругата на поета, Живка Пенкова и техният син, които издават книгите му и по чиято инициатива ще се състои премиерата, са пристигнали от Испания, специално за случая.
27.05.2010
5-ти рожден ден на AnimeS-bg.com
За пета поредна година
AnimeS-bg.com ще събере феновете на популярното японско изкуство аниме и манга. Екипът на сайта ви предлага възможността да присъствате в единственото по рода си събитие в България. Партито ще се проведе на 17 юли (събота) с начален час 11:00 и ще продължи до 20:00 часа. То ще бъде в парти център “4 km” в София. Мястото е избрано с оглед на големия си капацитет (над 2500 правостоящи места и площ от 2000 кв.м.), както и с оглед на подходящите за целите на събитието дизайн и мултимедийни възможности (озвучителна система с 40 киловата мощност и ефектно осветление). Самото събитие ще представлява шоу, включващо множество елементи. Ще бъде осигурена богата музикална програма, която съчетава 2 уникални български рок групи на живо, а именно Обратен ефект и Funky Buzz. Ще има игри с публиката, косплей конкурс, amv контест, турнир по електронни игри и други. Освен това ще се състоят награждаванията в станалия традиционен конкурс за Miss. и Mr. AnimeS. Не на последно място, събитието ще бъде оживено от специална програма, включваща аниме визуализации, извършвани с последно поколение проектори. Входа е свободен за деца под 14 години!
31.10.2009
Новият плувен комплекс в Бургас - готов до Нова година. Това е и срокът, в който общинските мъже трябва да се научат как се бърка с ръка в джоб, ако общественият мъж е курдисан в костюм
Бъркането в джоб с ръка, когато индивидът е облечен с костюм, става с движение, при което сакото се замята леко назад, и ръката се слага в джоба без пръстите да се свиват много. В никакъв случай не се повдига сакото така, както е показано на снимката вляво. Протоколът на Община бургас е поел инициатива до Нова Година всички да минат специализиран курс в чест на Церемонията, описана по-долу. Новият плувен комплекс в Морската градина на Бургас ще бъде готов до края на годината. С това обещание се ангажираха изпълнителите на проекта от местната фирма "Спа дизайн". Днес обектът бе посетен от кмета на община Бургас Димитър Николов, заместника му Костадин Марков и директора на „Спортни имоти” Живко Иванов. На място бе констатирано, че най-трудоемката част от работата е свършена и леглата на новите басейни са изградени. Предстои грундиране, облицовка и строителни дейности по надземната част на комплекса.
16.09.2009
Бургаска фирма за мебели - ексклузивен партньор на ТЕХНОМАРКЕТ в Бранша
Мебели от Ритони Дизайн - още една причина да посетите веригата магазини Техномаркет Ритони дизайн е екслузивен партньор на веригата магазини Техномаркет на българския пазар на Мебели. Веригата хипермаркети Техномаркет- направи своя ексклузивен избор за партньор в лицето на компанията за търговия с мебели Ритони Дизайн и освен толкова много техника, вече предлага и мебели. Целта на това сътрудничество е изцяло в услуга на клиента, за който обзавеждането на дома ще става по-лесно, бързо и приятно. Ритони Дизайн е част от “К енд Б Груп” - Бургаска компания е с над 10-годишна история в областта на търговията и има свои представителни търговски обекти в цяла България. “Все по-широкото търсене на екзотични и стилни решения за интериора ни даде увереност да продължим развитието на веригата, вече и на територията на Техномаркет. Убедени сме, че интересът към подобен тип Мебелище бъде много голям” споделят собствениците на марката Ритони Дизайн..
31.07.2009
Уникално дръм шоу и уроци по ударни инструменти на плажа
Уникалното дръм шоу, по-известно като "Фестивал на барабанното и танцово изкуство", с което стартира тазгодишният Джулай морнинг в Бургас засега приключи... до септември. Тогава организаторите от Сдружение "Грижа за развитие" ще възстановят блиц курсовете по ударни инструменти. Любители на танците и ударните инструменти бяха добре дошли на 30-ти Юли на бургаския плаж за да усетят какво е да биеш барабаните при това в ритъм със своеобразен импровизиран оркестър. Бургазлии с тарамбуки, джембета и прочее перкусии бяха поканени да дойдат за да вземат участие и да получат някой интересен урок, а за начинаещите без собствени барабани организаторката Александра Найденова и бургаският перкусионист Асен Хайдуков бяха осигурили разнообразни ударни инструменти. И така бургаският плаж под летния театър бе озвучен с най-древни ритми. Барабанист, програмист, дизайнер и случайни зяпачи и ентусиасти включително 6 годишно момиченце, което може да умножи 4х4 със завидна бързина спрямо люде с 4-5 пъти повече годинки, биха тарамбуки и прочее в деня преди петък в продължение на часове. Ретрото бе спряно, напитките бяха сервирани, МАММА АФРИКА бе изтупкана.
30.07.2009
В Бургас изграждат нов плувен комплекс до Флората
В Бургас започна строителството на нов градски плувен комплекс в Морската градина. Плувният басейн ще заеме мястото на стария, намиращ се зад „Флората” в Морската градина жабясал басейн. От няколко десетилетия мястото е запустяло, несависимо от това, че се намира в най-шумната част от Морската градина и се използваше като резервоар за поливане на парковата растителност и тоалетна за съседните заведения. „Това безумие ще бъде поправено и в тях ще бъдат изградени два басейна – един 50-метров и един по-плитък 20-метров за начинаещи плувци. Те ще имат подгряваща инсталация, работеща с газ. Това ще позволи басейните да се ползват 10 месеца в годината, а при мека зима и целогодишно”, заявил ентусиазирано кметът на община Бургас. Той инспектирал започналото изпълнение на проекта заедно със заместника си, с когото в последно време движат заедно.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |