В новините
 
29.03.2024 04:06
Търсене
 
 
14.02.2011
За пълна забрана на тютюнопушенето на обществените места настояват от „Без дим”
Започване на законова процедура по възстановяване на пълната забрана за тютюнопушене на всички обществени места поискаха вчера на пресконференция от Гражданска инициатива “България без дим” и Коалиция “За живот без тютюнев дим”, в която членуват над 35 неправителствени организации. Те ще работят активно за влизането в сила на тоталната забрана за тютюнопушене през 2012 г. “До тогава обаче, държавата трябва да прилага стриктно наредбата, регламентираща къде и при какви условия може да се пуши”, каза Мариана Тодорова от гражданската инициатива. Тя призова Министерство на здравеопазването да насърчи гражданското участие в контрола спрямо спазването на наредбата в обществените сгради и заведенията, както и да изгради единен телефонен номер и сайт за подаване на сигнали онлайн.
30.08.2010
Изгубване на деца са сред най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж
Плаж Бургас – Север ще работи официално до 12 септември. Това каза за радио „Фокус”- Бургас Николай Иванов, началник „Водно спасяване” на плажа и началник на Асоциацията по водно спасяване в Бургас. До тази дата на бургаския плаж ще работят 30 спасители по двойки за всеки пост. След официалния край на сезона в продължение на седмица или 10 дни, зависи от концесионера, ще има обходни двойки по плажа, обяви още той. Най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж са изгубване на деца. В най-посещаваните дни от седмицата събота и неделя доста родители губят от поглед децата си. Всекидневно спасителите на бургаския плаж се сблъскват и с вадене на хора от водата. Причините са различни, но най-вече затруднена ситуация при ползване на дюшеци при силно вълнение и жълт флаг. Има ги проблемите с ентусиастите, които скачат от Мостика, въпреки че не могат да плуват. По думите на Иванов най-дисциплинирани са плажуващите от Бургас. „Те са свикнали с нашия начин и метод на работа и ни слушат доста повече от останалите”, посочи Николай Иванов.
20.08.2010
БДЗП очаква над 130 млади хора да се включат в тазгодишната природозащитна бригада на Атанасовско езеро
Над 130 млади хора от цялата страна и чужбина са заявили желание за участие в младежка природозащитна бригада „Атанасовско езеро 2010” организирана от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Желаещите да посетят едно от най-известните Бургаски езера са предимно студенти по Екология и Биология от различни университети в страната. Тази година най-много сред тях са учащите се в Софийския университет, Лесотехническия университет – София и Института по ветеринарна медицина в град Стара Загора. Интерес към опазването на природата и по-специално на птичето богатство на Атанасовско езеро проявяват и студенти от Медицинския университет в град София, както и от Американския колеж. Двама доброволци от Корпуса на мира, които в момента живеят в град Чипровци и село Антоново също ще се присъединят към природозащитната бригада, както и обучаващите се в природозащитен център “Пода” младежи от Германия.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |