В новините
 
09.05.2024 16:06
Търсене
 
 
28.06.2009
Заплахата за държавата ни идва отвътре
Циганите и турците ще бъдат експлоатирани и на този вот от ДПС, но след 10-ина години, когато станат над 1,5 милиона, ще ни докарат етнически бунтове - Г-н Иванов, ОбС в Бургас гласува декларация за осъждане на турския геноцид над българите, но защо сега? Минали са толкова много години и никой в българската държава не е повдигал този въпрос, темата е била много по-чувствителна след Освобождението... - Вие чели ли сте българските публицисти, речите в българското Народно събрание – какво са казали хората тогава. Те са го казали много по-остро, защото са били очевидци на кланетата от Априлското въстание, после при Руско-турската освободителна война, при удавянето в кръв на първото въстание за присъединяване към България, след това на Илинденско-Преображенското, Балканската война, на тези хора не са им били нужни декларации. Те са защитавали с кръв политиката си за обединение на България. Така че нещата са несъпоставими. А в момента ние насочваме тази декларация към българите и към българската власт, защото е необходимо това да се превърне в част както от нашата национална памет, така и в национална политика. Тя е насочена и към европейските институции, защото България е член на ЕС. Не е срещу Турция и срещу турците, но е насочена срещу един такъв интересен факт – Република Турция до ден днешен не признава зверствата, извършени по времето на Османската империя срещу българи на първо място, но не само срещу българи, но и срещу арменците, а и срещу много, много други народности. И в същото време тази Турция твърди, че е европейска държава и иска да се интегрира в Европа. Е, не. Ако искате да бъдете европейска държава, трябва да признаете и да приемете тези факти от миналото. Да, не са ги извършили днешните турски държавници, днешните турци, но това са исторически факти, които трябва да се признаят. Както Германия е признала за Холокоста. Както все повече и повече страни приеха факта за арменския геноцид, извършен също в Османската империя.
27.06.2009
Неочаквано добър концерт с найп-великите в световния БИЙТБОКС
Снощи, на открита сцена пред НДК, се състоя грандиозният финал на третото издание на българския бийтбокс шампионат THE OFFICIAL NESCAFE® 3in1 BEATBOX BATTLE®. Над 4000 души изпълниха пространството пред НДК, за да видят на живо феноменалните изпълнения стил, 3в1, на 3-те най-големи имена на световната бийтбокс сцена. Трите супер звезди Разел /САЩ/, Фейт Ес Еф Екс /Великобритания/ и Еклипс /Франция/ пристиганаха в България, благодарение на NESCAFE® 3in1, за да подарят на българските си фенове неочаквано добро шоу,. И не ги оставиха разочаровани. С бийтбокс изпълнения на емблематичните парчета „Thriller”, „Billy Jean” и ”Give it Up” Фейт Ес Еф Екс и Разел отдадоха почит на Майкъл Джескън. «Това е за Краля на Попа. Изключете светлините на сцената. Вдигнете ръце и включете мобилните си телефони или запалки. Качете това в youtube. Искам светът да види как България почита паметта на Макъл Джексън. Майкъл Джексън, почивай в мир. » каза Разел, преди да изпълни по неповторим начин легендарните парчета на Поп иконата. Поради внезапната загуба на Майкъл Джексън, Разел не използва и предварително поръчаните дузини червени рози за шоуто.
27.06.2009
Проверени са шест увеселителин заведения и 21 платени паркинги в Слънчев бряг и Несебър
На 25/26.06.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление на МВР - Несебър е проведена специализирана полицейска опурация, в която са участвали служители от районното управление, служители от сектор «Криминалана полиция» и «Охранителна полиция» при Областна дирекция на МВР - Бургас и служители от Специализираното подразделение за охрана на масовите мероприятия и борба с безредиците и Зонална жандармерийска част. Проверени са шест увеселителин заведения и 21 платени паркинги в Слънчев бряг и Несебър. Установени са четири лица, използвали за просия малолетни, като са им съставени протоколи за полицейско предупреждение. Констатирано са по един случай на : скитащо малолетно дете и проституиращо непълнолетно момиче, на които е предоставена полицейска закрила.
24.06.2009
Ако всички хора узнаят истината за наркотиците, те ще разберат, че светът без дрога дарява живот и е най-хубавото място за живеене
Всяка година на 26 юни се отбелязва Световния ден за борба с наркотиците. На този ден хората по света изразяват активната си позиция и съпричастност в борбата с наркотиците. Милиони млади хора и техните семейства живеят с проблема, свързан с дрогите. Рязко се снижава възрастта на първия опит на употреба на наркотици. Този факт, заедно с лесната достъпност и ниската им цена в България буди особена тревога. Наркотиците са едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Те са част от цивилизацията, културата и митовете, и присъстват в живота ни, независимо дали приемаме съществуването им или не. Наркотиците “проникват” навсякъде и никой, независимо от социалния си статус, образование, материална задоволеност или нищета, не е предпазен от сблъсък с тях. Многомилионната армия на консуматорите на дрога непрекъснато расте и което е по-страшно, непрекъснато се подмладява.
19.06.2009
Атака срещу ГЕРБ? Основният публичен сблъсък в Бургаския многомандатен район ще бъде между първите петима в листите на двете партии
Без да подценяваме подготовката на ДПС за решаващия вот на 5 юли, тук на повърхността излиза само битката между националистите и представителите на Бойко Борисов. Те вече излязоха пред медиите, докато хората на Доган стоят в сянка в очакване на решаващия ден и едва ли ще дръзнат да дават пресконференции. Още повече, че с отпадането на Несрин Узун и Фатме Илияз новите попълнения на Доган могат да имат сериозни неприятности, ако им бъдат задавани въпроси. Вече се носи мълвата, че Узун и Илияз са били елиминирани заради дълбоки различия с Доган по усвояването на пари от важен инфраструктурен обект на наша територия. Срещу тях самите обаче вътрешните им врагове също имали компромати. Засега се пазело крехко равновесие, което трябвало да се задържи без резки движения между двата лагера. Само мажоритарният им кандидат Йордан Цонев се е заредил като за война и води истинска кампания да стане първи сред личностите, за да докаже на Доган, че Бургас го обича.
19.06.2009
Спецкомисия от Несебър започва тежки преговори за Делфинариума
Общинските съветници в Несебър уважиха искането на кмета Николай Димитров и гласуваха на редовна сесия днес сумата от 30 000 лв за 13 допълнително командировани пожарникари за летния туристически сезон.Тя ще бъде осигурена от ” Други дейности по вътрешна сигурност” на общинския бюджет.Съветниците одобриха и искането на кмета за 10 000 лв на Зонално жандармерийско подразделение-Бургас за закупуване на гориво.Отпуснати бяха 20 000 лв за изработка на иконостас на църквата “Света Троица” в Паницово и още 20 000 лв за ремонтно-възстановителни работи на църковния храм в Кошарица.По предложение на кмета се гласува за домуване на кораби да се заплаща годишна такса,както следва: за кораби до 7,5 м-60 лв,до 12 м.-165 лв,над 12 м.-320 лв.За приставане на кораби таксите стават съответно: до 7,5 м.-10 лв,до 12 м.-30 лв,над 12 м.-50 лв.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |